Dirigent Jos Schroevers overtuigt tijdens concertconcours in Enschede

BAVEL - Het symfonisch Blaasorkest van Koninklijke Sophia's Vereeniging heeft zondag 9 december met succes deelgenomen aan het concertconcours in de Concertdivisie in het Muziekcentrum Enschede. Met als thema L'amore Italiano: Una storia di dramma, passionale e malinconia werd onder leiding van dirigent Jos Schroevers de hoogste score van 95,5 punten behaald.

Op het programma stonden de Symfonische Suite uit La Bohème van G. Puccini in een arrangement van Christiaan Jansen, de Ballata delle Gnomidi van O. Respighi in een arrangement van José Schyns en de Variazioni Sinfoniche su "Non Potho Reposare" van Hardy Mertens. Daarnaast werd bij de Ballata delle Gnomidi een ballet uitgevoerd door dansers van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten en zong Josephina Louise Hoogstad het originele lied "Non Potho Reposare" met begeleiding van Felix Leenders op gitaar. De jury was onder de indruk van het geheel en beoordeelde dit met het Predicaat "Zeer Goed" wat goed was voor 95,5 punten. De jury roemde de orkestklank, de solisten en dirigent.

Als dirigent werkte Jos de afgelopen jaren bij diverse professionele organisaties, zoals de Nederlandse Reisopera, Sinfonia Rotterdam, Jeugd Orkest Nederland, Nationaal Jeugd Orkest, Het Orkest van het Oosten, het Residentie Orkest, Het Gelders Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, de Marinierskapel der Koninklijke Marine en de Philharmonie Zuid-Nederland.

Momenteel is Jos chef dirigent/artistiek leider en mede oprichter van het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest, chef-dirigent van het Bredaas Festival Orkest, artistiek adviseur van het Spanjaardsgatfestival en chef-dirigent van Sophia’s Vereeniging uit Loon op Zand en symfonieorkest Musica Orkestvereniging uit Den Haag. [l]