Foto: Docenten van de Tonpraot akkedemie Tilburg met Jan Eestermans in de ton.
Foto: Docenten van de Tonpraot akkedemie Tilburg met Jan Eestermans in de ton. Frans

Inschrijving voor de verkiezing van de Grôtste Mââuwert van ut Kielegat!

BREDA - Oliebollen en Kerstkrentenbrood hebben we nu wel genoeg gehad. Hoog tijd om vooruit te blikken naar het komende Carnaval. Eén van de oergezellige en niet te missen voorfeesten is, de verkiezing van de beste tonprater van Breda (De Grôtste Mââuwert). Deze wordt gehouden op zondag 24 februari. Om u te vermaken staan er op deze middag maximaal 8 kwalitatief bijzonder goede tonpraters in Mezz voor u klaar.

Wie dat dit zullen zijn, zal in de komende weken, na een serieuze voorronde, gaan blijken. Als u mee wilt doen, haast u dan! U kunt zich nog tot 20 januari opgeven via onze website www.degrotstemaauwert.nl Hierop is het reglement en het inschrijfformulier te vinden.

Inspiratieavond
Voor de deelnemers die nog een steuntje in de rug nodig hebben wordt er op 9 januari nog een inspiratieavond gehouden. Op deze avond zijn er docenten van de “Tonpraot Akkedemie Tilburg” aanwezig. Zij zullen, waar nodig helpen bij het tot stand komen van je buut. Er is aandacht voor het tekstuele gedeelte en de expressie (mimiek, voordracht, opkomen, contact met de zaal) van de tonprater. Daarnaast is het leerzaam en leuk om met tonpraters in contact te komen. Er zijn vaak nuttige tips en ervaringen om met elkaar te delen. Natuurlijk ben je ook welkom als je (nog) geen plannen hebt voor een tonpraat carrière. De inspiratieavond wordt gehouden op 9 januari in het Bierreclamemuseum, Haagweg 375 in Breda. Aanvang 20 uur. Entree gratis. [l]