AD(H)D Café met als thema Mind full of mindful

BREDA - Het kan lastig zijn om in het ‘nu’ te leven, zeker als het heden niet zo aantrekkelijk is om in aanwezig te zijn. Terwijl het soms zoveel rust kan geven als we wel in het hier en nu zijn. Hoe vaak overkomt het ons wel niet dat we ’s avonds laat piekerend in bed liggen en denken over allerlei onveilige scenario’s, terwijl we op dat moment in een warm, veilig bed liggen.

We doen dingen waar we niet zo trots op zijn als we niet bewust in het leven staan. We staan niet zelf aan het stuur, maar onze automatische piloot. We hebben geen grip op ons drukke leven en door flink na te denken, proberen we de controle terug te pakken. Ons hoofd zit vol van het piekeren. We overspoelen en vervolgens hebben we nog minder controle dan we eerder al hadden.

Mindfulness kan een krachtige tool zijn om bewuster in het leven te staan en daardoor bewuster met je AD(H)D om te gaan. Door mindfulness geef je bewust aandacht aan het moment, zonder te oordelen. Je bent je meer bewust van je ervaringen, van wat je denkt en voelt en het kan je vervolgens inzicht in je gedachtenpatronen geven.

Monique Verhulst geeft met veel zorg en compassie mindfulness trainingen in Breda. Zij komt op dinsdag 22 januari graag meer vertellen en een training geven in mindfulness. Op een laagdrempelige manier kun je ervaren of mindfulness iets is voor jou. Voor de mensen die er al ervaring mee hebben opgedaan, kan het een goede ‘refresher’ zijn.

Om een duidelijk beeld te krijgen van de hoeveelheid bezoekers vragen we om aanmeldingen voor deze training. Meld je aan door te mailen naar adhdcafe-breda@hotmail.com of via het evenement op Facebook.

Het eerstvolgende AD(H)D Café vindt plaats op dinsdag 22 januari, Kloosterlaan 14, Breda (parkeren Beyerd-Vlaszak). Zaal open vanaf 19.30 uur, start 20.00 uur. www.adhdcafebreda.nl [l]