Het klooster in Subiaco. FOTO G. KOK
Het klooster in Subiaco. FOTO G. KOK G. Kok

Informatieavond bedevaart Italië bisdom Breda

BREDA - In oktober 2019 gaat het bisdom Breda op bedevaart naar Monte Cassino en naar Subiaco in Italië. In deze plaatsen heeft de H. Benedictus zijn roeping beleefd en zijn abdij gesticht. Donderdag 24 januari is er een informatieavond over de bedevaart in de Michaëlkerk (Hooghout 67). De avond begint om 19.30 uur. Op deze avond krijgt u alle informatie over de reis. U bent van harte welkom om deze avond bij te wonen.

Benedictus leefde aan het eind van de vijfde eeuw. Nadat hij een aantal jaren als kluizenaar had geleefd in Subiaco stichtte hij in Monte Cassino een groot klooster. Het werd de oorsprong van de orde van de Benedictijnen. Benedictus schreef voor hen een kloosterregel, die het kloosterleven in Europa eeuwenlang heeft gedragen. Hij riep er op tot een regelmatig leven, waarin verstilling en activiteit (“ora et labora”, “bid en werk”) elkaar afwisselen.

Tijdens de bedevaart willen we verkennen wat de Benedictijnse spiritualiteit voor gelovigen nu kan betekenen. We reizen langs grote abdijen in Duitsland, Zwitserland en Italië. Op de terugweg bezoeken we Sotto il Monte, de geboorteplaats van de heilige Paus Johannes XXIII.

Het bisdom Breda heeft al vaker bedevaarten georganiseerd. Met de bisschop van Breda gaan we op reis om elkaar te ontmoeten, de onderlinge band te versterken en ons geloofsleven te verrijken. De bedevaart vindt plaats van 12 tot en met 19 oktober. Opstapplaatsen zijn er in het hele bisdom. De informatieavond op 24 januari in de Michaëlkerk is met name bestemd voor geïnteresseerden in Breda en Etten-Leur. [l]

Beeld van Benedictus in Monte Cassino. FOTO G. KOK