Kunst taxeermiddag
in winkelcentrum Hoge Vucht

BREDA - Een erfstuk, schilderij aan de wand of een object dat verstopt ligt op zolder waarvan de herkomst en waarde onduidelijk is? Zaterdag 26 januari kunnen deskundige taxateurs bij Winkelcentrum Hoge Vucht duidelijkheid scheppen.

Irene Rozendaal, Patrick Becks en Neeltje van Aardenne bekijken zaterdag 26 januari meegebrachte kunst tijdens een kunsttaxatiemiddag. Iedereen uit Breda kan die middag één of meerdere kunstobjecten laten zien aan de drie taxateurs, die van 12.00 tot 16.00 uur klaar zitten.

De middag is vergelijkbaar met het TV programma Tussen Kunst en Kitsch. Naast de drie taxateurs is er ook die middag een presentator die bezoekers vragen stelt over de meegebrachte kunstwerken en die benieuwd is naar het commentaar van de eigenaren en de taxateurs. “Wellicht ontdekken we deze middag een nieuw pronkstuk in de kunstwereld”, aldus de organisatie.

De drie zijn geen onbekenden in de kunstwereld. Patrick Becks werkt al 15 jaar als taxateur en veilingmeester. Hij was werkzaam voor grote internationale veilinghuizen als Sotheby's en Bonhams gewerkt. Sinds 2013 werkt hij als zelfstandig taxateur, art consultant en veilingmeester. Neeltje van Ardenne, junior taxateur bij een veilinghuis, assisteert Becks. Irene Rozendaal is beëdigd register taxateur en makelaar en verzorgt rechtsgeldige taxaties, schade-expertises, restauratie-adviezen van schilderijen, beelden, meubelen, goud en zilverwerken, sieraden, glas en verzamelingen van diverse aard.[l]