vlnr: Lotte, Fem en Lynn. FOTO JDB
vlnr: Lotte, Fem en Lynn. FOTO JDB JdB

Kwalificatie European Games Minsk.

BREDA - Zondag 20 januari waren in Bocholtz de Regionale Kampioenschappen voor acroteams uit Noord-Brabant, Limburg en Zuid-West Nederland. Voor de meeste teams een mooi moment zich te meten met de rest van de regio, maar voor de Bredase Lynn de Bock en haar teamgenoten Lotte van Vugt en Fem van Os stond er meer op het spel.

Voor het eerst werd in Nederland een kwalificatiewedstrijd voor acroteams voor deelname aan de Europese Spelen/2nd European Games Minsk gehouden. Voor de kwalificatie van de European Games hebben twee teams, een damesgroep en een gemengd paar, landentickets weten te behalen tijdens de Wereld Kampioenschappen Acrobatische Gymnastiek 2018 te Antwerpen. Voor de European Games kunnen alleen de seniorenteams zich kwalificeren. Eén van de tickets werd behaald door de resultaten van de senioren dames groep Fem van Os, Pleunie van Mook en Mariska van de Water. Het tweede ticket werd behaald door het gemengde paar Britney Bordewijk en Stein Briggen.

Lynn de Bock en Lotte van Vugt waren vorig jaar al acropartners in de junioren 2 en hebben in augustus de overstap gemaakt naar de senioren met als doel om met hun nieuwe bovenpartner Fem van Os het ticket te bemachtigen voor deelname aan de European Games.

Zondag waren er uiteindelijk drie seniorentrio’s uit Nederland die een poging wilden doen om de vooraf gestelde limiet van 51.600 (2 oefeningen) of 77.400 (3 oefeningen) te behalen. Een spannend moment zo vroeg in het seizoen al meteen een limiet te moeten halen, maar Lynn, Lotte en Fem maakten op hun eerste wedstrijd samen een verpletterende indruk en wisten meteen een super score van 82.660 neer te zetten, een score ruim boven de gestelde limiet! Zo haalden ze de eerste plaats in de kwalificatie wedstrijd en werden Brabants Kampioen! 10 februari is in Zwolle het 2e kwalificatiemoment en 12 t/m 14 april het laatste moment tijdens de World Cup in Puurs België.
Ook alle andere teamgenoten van Flik Flak uit Den Bosch waaronder het senioren mix-pair Fenne van Dijk en Stef van der Locht die zich als enige mix-pair in Nederland willen plaatsen voor de European Games en de Bredase Zola Vorstius Kruijff met haar partners Kaya Honders en Mila te Lam (junioren 1), maakten een sterke indruk op hun eerste wedstrijd en kwamen als Brabants Kampioen naar huis! [l]