Voorlezen uit 'Een huis voor Harry'. FOTO LUCIE RIJSDIJK
Voorlezen uit 'Een huis voor Harry'. FOTO LUCIE RIJSDIJK Lucie Rijsdijk

Voorleesfeest in Prinsenbeek

PRINSENBEEK - Woensdag 23 januari was de start van de Nationale voorleesdagen 2019. Er waren overal in het land voorleesactiviteiten. In Prinsenbeek was zelfs Prins Carnaval in kindercentrum Bellefleur aan het voorlezen, maar ook in Boekendonck was het feest.

Zestien kleine gasten van Peutergroep Prikkebeek van de Kobergroep waren uitgenodigd bij de Beekse bibliotheek Boekendonck. Zij werden door Lia Aarts voorgelezen uit het bekroonde prentenboek “Een huis voor Harry” van Leo immers. De kinderen genoten ervan en bekeken erna met aandacht de kinderboekencollectie van Boekendonck. Daarna samen aan tafel om te kleuren, een kringliedje zingen en met een aangeklede banaan voor de terugtocht weer naar huis.

Voorlezen is leuk en je kunt er niet vroeg genoeg aan beginnen!

Gedichtendag 31 januari

Ter gelegenheid van de Poezieweek 2019 in Nederland en Vlaanderen (Thema 'Vrijheid') krijgt iedereen u in de boekhandel bij aankoop van € 12,50 aan poëzie het geschenkboek van Tom Lanoye cadeau.

Ook in Boekendonck staat de hele week een themakast met poëziebundels.

Dus: kom naar Boekendonck of naar één van de boekwinkels in de regio en lees eens een een paar gedichten!

Openingstijden Boekendonck

U bent het hele jaar door van harte welkom in Boekendonck op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00-13.00 uur.

Voor het terugbrengen of doneren van gelezen boeken kunt u buiten deze uren dagelijks terecht bij de Boekenkist in de hal van Hagedonk van 09.00-17.00 uur. Ook de kast voor bestellingen van bibliotheekleden is dan bereikbaar. [l]