Jubileumoptreden Klepzijkers 2018. FOTO MARINKA HORSTEN
Jubileumoptreden Klepzijkers 2018. FOTO MARINKA HORSTEN Marinka Horsten

Drie generaties Teteringse muziek op één avond

TETERINGEN - Op zaterdag 9 februari organiseren de Klepzijkers uit Teteringen “3 Generaties Teteringse muziek”. Tijdens deze avond zullen 3 orkesten zich presenteren met verrassende muziek.

Klaarwakker zal het spits afbijten, waarna de Klepzijkers en Kennieharder het stokje overnemen. Dat betekent 4 uur genieten van alles wat Teteringen op muzikaal gebied te bieden heeft. En de belofte, da’s indrukwekkend! Blaasmuziek op z’n best met repertoire van Beatles tot Avicii en van Ramses Shaffy tot Rag'n'Bone Man. Entree gratis, zaal open om 20:30 uur (Gemeenschapshuis ’t Web Teteringen).

Een uitvoerige introductie van het orkest KlaarWakker is amper noodzakelijk. Veel mensen kennen immers nog deze muzikanten die jarenlang (45 jaar) als vermaard blaasorkest De Flanellen door West-Europa zwierven en daar hun muziek ten gehore brachten. In 2017 heeft dit blaasorkest een frisse doorstart gemaakt naar andere muziekvormen, ander geluid en volledig nieuw repertoire.Dezelfde gezichten in een andere instrumentale samenstelling: drumtoestel, toetsen, elektrische (bas)gitaar, contrabas, accordeon, melodica etc. Prachtige arrangementen van de hand van muzikaal leider William van Steen zijn een lust voor het oor.

De Klepzijkers vierden in 2018 hun 30 jarig jubileum. Dit deden zij met een groots en druk bezocht festival op het buitenterrein van de Warande in Oosterhout. Meer dan 120 muzikanten vierden samen met de Klepzijkers deze bijzondere mijlpaal. De Klepzijkers spelen al decennia-lang hedendaagse pop- en rockmuziek in eigenzinnige blaas-arrangementen. Arrangeur Bart Felet is de drijvende kracht achter deze verrassende interpretaties van bekende songs.

Kennieharder is een orkest dat nog geen jaar bestaat. De muzikanten, tussen de 14 en 18 jaar, hebben een verleden bij andere blaasorkesten en besloten in 2018 dat het tijd werd om met leeftijdsgenoten spetterende blaasmuziek te gaan maken. Aanleiding was een verzoek om op te treden bij het jubileum van de Klepzijkers dat jaar. In hun korte bestaan hebben zij al meerdere muzikale hoogtepunten beleefd o.a. een kerstshow.

De orkesten hebben deze avond nog een grote verrassing voor het publiek in petto. [l]