Binnen spelen in de winter.
Binnen spelen in de winter. T. van Nieuwenhuizen

Kom kennismaken met petanque bij Va-Tout

BREDA - Zaterdagmiddag 2 februari stelt jeu de boulesvereniging Va-Tout aan de Nieuwe Inslag 89 te Breda belangstellenden in de gelegenheid om kennis te komen maken met de vereniging. Van twee tot vier uur zijn er leden aanwezig om je alles te vertellen over de club en over de sport petanque.

Lijkt het je leuk om daarna verder kennis te maken, dan mag komen proefboulen. Speelmateriaal is beschikbaar. Speciale kleding is niet nodig; makkelijk zittende schoenen en kleding is prima. Er wordt gespeeld in de verwarmde binnenaccommodatie.

Nationale Petanque Competitie

Twee weken geleden werd dag 8 gespeeld van de NPC. Drie van de vier Va-Tout teams kwamen in actie.

Va-Tout 1 (2e divisie) speelde thuis de returnwedstrijd tegen DOSC 1 uit Den Dolder. De wedstrijd in Den Dolder was geëindigd in een gelijkspel.
Va-Tout startte prima met twee winstpartijen in de eerste doubletronde (13-4, 2-13 en 13-5). Door één van de tripletpartijen te winnen (13-5 en 8-13) was de tussenstand 3-2 voor Va-Tout. De laatste doubletronde moest dus minimaal één winstpartij opleveren. Het werden er drie: 13-7, 13-8 en 13-12. Eindstand 6-2 in het voordeel van Va-Tout 1. DOSC1 blijft hekkensluiter en Va-Tout 1 staat op plaats 5 in de 2e divisie.
Va-Tout 2 (3e divisie) reisde naar Midi 2 in Delft. De start was goed, met twee gewonnen partijen. Helaas pakte de tripletronde anders uit. Beide partijen gingen verloren en Midi zette Va-Tout 2 op achterstand. De tweede doubletronde werd verloren met 2-1 en dit resultaat was niet voldoende voor een gelijkspel. Eindstand 5-3 voor Midi 2. Het goede nieuws is dat Va-Tout 2 nog steeds op de 2e plaats in de ranking staat.
Va-Tout 4 (6e divisie) doet het goed. Tegenstander op deze 8e speeldag was Cloeck en Moedigh 7 uit Sint Oedenrode. Beide teams hadden evenveel wedstrijdpunten.
De eerste doubletronde werd gewonnen met 2-1 (13-7, 2-13 en 13-3). De tripletronde eindigde in een gelijkspel (13-2 en 11-13). De laatste doubletronde werd met overmacht gewonnen: 13-4, 13-6 en 13-2.
Va-Tout 4 wint de wedstrijd met 6-2 en staat op de 3e plaats in de ranking met 1 punt minder dan de nummer 2 en twee punten minder dan de nummer 1. Alles lijkt dus nog mogelijk!

Programma

Zaterdag 2 februari wordt de 9e dag van de NPC gespeeld. Va-Tout 1 speelt uit tegen Boulamis in Bunschoten, Va-Tout 2 en 3 spelen thuis tegen respectievelijk Nieuwerkerk 1 en Middelburg 2. Va-Tout 4 speelt uit tegen Dongen 3. De wedstrijden beginnen om 12.00 uur.
Zie ook onze website: www.va-tout.nl[l]