Programma KC Terda

BREDA - Op zaterdag 9 februari is er weer een volledig thuisprogramma voor KC Terda in de thuishal in Prinsenbeek (3 Linden).

Om 09.00 uur start de D jeugd met hun wedstrijd tegen WION. Dan de C1 tegen Juliana C2 om 10.00 uur. De A1 mag om 11.00 uur tegen Stip A1, de enige ploeg waar tot nu toe van was gewonnen (17-18). Terda 1 mag daarna tegen Sporting Delta 5. Het eerste team heeft nog wat goed te maken na 3 ongelukkige nederlagen op rij. Het 2e team sluit om 13.20 uur de rij tegen Vriendenschaar 6. Terda 2 is nog in de race voor het kampioenschap met 1 verliespunt meer dan de koploper. Het B team speelt al een week eerder haar wedstrijd en is op 9 februari vrij.

Uitslagen

Afgelopen weekend wist Terda B1 ook haar 5e wedstrijd te winnen. Terda B1 ging in Eindhoven (DSC B3) moeilijk van start. Veel onnodige fouten, waardoor het spel lastig op gang kwam. Gelukkig konden ze net voor rust op voorsprong komen (2-3). Na rust wist Terda zoals vanouds "gas" te geven en liepen ze vrij makkelijk uit naar 4-7, waarna Terda het "gas" weer kon loslaten en het spel kon uitspelen. Einduitslag 5-10. Ook de C1 wisten op vreemd terrein te winnen. Nog spannend bij rust (1-3), daarna zag gelegenheidscoach Hidde mooie doorloopballen van Anouk en een fraai afstandschot van Merel. Pas bij 1-6 kwam Korbatjo C2 iets terug, eindstand 3-6. De D1 had het moeilijk in Middelharnis tegen een team met allemaal lange tegenstanders, die ook duidelijk al wat meer ervaring hadden. Er werd dapper verdedigd maar een eigen doelpunt wilde maar niet vallen. Pas na het laatste fluitsignaal wist Sander te scoren. Coach Lotte troostte haar groep met een lekker zakje chips. De A1 en Terda 2 waren dit keer vrij. Terda 1 kwam in Vlaardingen weer moeilijk tot scoren. Tegenstander Twist buitte het thuisvoordeel goed uit en won uiteindelijk nog ruim met 15-10.

G-Korfbal van start

Op 31 januari start de nieuwe groep aangepast sporten bij KC Terda. Na een lange aanloopperiode krijgen een aantal talenten die dag hun eerste echte training op de club. Het is de bedoeling dat trainer Fenn ze wekelijks op de donderdagavond op een plezierige wijze met de korfbalsport laat kennismaken. Leeftijd van de deze groep gaat tot en met 12 jaar. Racketcentrum Breda vanaf 18.00 uur.

Proefles

Op donderdag 7 februari vanaf 18.15 uur is er een gratis proefles voor de jeugd tussen 6 en 10 jaar. Aanmelden kan via info@kc-terda.com. Racketcentrum Breda (bij de ijsbaan). Kijk ook eens op www.kc-terda.com. [l]