Twan van Oers tijdens zijn optreden als Twan de Ruijter. FOTO JET STOOP
Twan van Oers tijdens zijn optreden als Twan de Ruijter. FOTO JET STOOP Jet Stoop

Vijftien inschrijvingen voor verkiezing Grôtste Mââuwert van ut Kielegat

BREDA - De inschrijving voor de verkiezing van de Grôtste Mââuwert is gesloten. 15 deelnemers hebben zich ingeschreven voor de voorronde op 12 en 13 februari a.s. Ook de dames zijn goed vertegenwoordigd.

De inschrijvingen kwamen in december goed op gang, maar rond de kerstdagen kwam de vaart er na twee promofilmpjes pas echt goed in. Nog nooit hebben zich zoveel personen ingeschreven voor de voorronde. Het aantal van 15 is niet eerder vertoond. Er zijn ook 3 dames die zich hebben opgegeven. Door het hoge aantal inschrijvingen, moeten er wel wat kunstgrepen worden uitgevoerd. Zo wordt de voorronde over twee avonden (12 en 13 februari) verdeeld. Iedere deelnemer moet de kans krijgen om zich zo goed mogelijk te presenteren. Daarnaast moet er ook een deskundige jury zijn die twee avonden beschikbaar is. Uiteraard wordt er ook veel aandacht aan profesioneel geluid gegeven. Na de voorronde gaan de 8 beste deelnemers door voor een plaats in de verkiezing op zondag 24 februari a.s. in zaal Mezz te Breda (www.Mezz.nl). Het is jammer dat er zoveel deelnemers moeten afvallen, maar op de verkiezingsmiddag passen er echt maar maximaal 8 deelnemers in het programma. De middag wordt anders veel te lang. Iedere tonprater verdient de aandacht. Een optreden na 17U is wel het laatste wat we publiek en deelnemers kunnen aandoen. Tonpraten in Breda leeft dus als nooit te voren! Wat we tot nu toe hebben gezien beloofd veel goeds op de 24e.

De voorronde avonden zijn vrij toegankelijk en worden gehouden op 12 en 13 februari in het Bierreclamemuseum, Haagweg 375 in Breda. Aanvang 20.00 uur.

Voor info zie www.degrotstemaauwert.nl. [l]