Polly & Bruce komen je vermaken op zondag 3 februari tijdens Wolfslaar Akoestisch.
Polly & Bruce komen je vermaken op zondag 3 februari tijdens Wolfslaar Akoestisch. Foto:

AGENDA

Expositie Monique Sommen

9:00 | De Breedonk

Acrylverf op doek abstract en figuratief. Werken zijn te zien bij Surplus Locatie deBreedonk gedurende het 1e kwartaal van 2019 tijdens kantooruren. Willem van Oranjelaan 17, Breda.

Woensdag 30 januari

Kringloopwinkel

10:00 | Kringloopwinkel Sanaga

Kom eens kringlopen aan het Erasmusplein 12 in Breda. Kringloopwinkel Sanaga is geopend van 10.00-16.00 uur op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. Kleding en veel leuke, handige en nuttige artikelen. De opbrengsten zijn bestemd voor de oprichting van een kliniek in de binnenlanden van Benin (West-Afrika). www.kringloopsanaga.nl. Vrijwilligsters gezocht voor de winkel: kringloopsanaga@outlook.com.

Indisch museum

11:00 | Indisch museum

Voor iedereen die geïnteresseerd is in ons Indisch erfgoed is het Indisch Museum 'Selamanya di dalam hatiku' (Voor altijd in mijn hart) elke dinsdag t/m vrijdag geopend van 11.00-16.00 uur, aan de Joseph Poelaertstraat 1, Breda. Op afspraak kunt u ons ook op zaterdag of zondag bezoeken. Ook groepen tot 16 personen kunnen zich aanmelden. Aanvragen kunt u mailen naar indischmuseum@arjati.nl Selamat datang! (Welkom!).

Algemene ledenvergadering Computerclub BRAC

20:00 | Buurthuis De Poelewei

Het bestuur van Computerclub BRAC nodigt al haar leden uit voor de Algemene ledenvergadering. De bijeenkomst vindt plaats op woensdagavond 30 januari om 20.00 uur in het Cultureel Centrum De Poelewei aan de Mgr. De Vetstraat 2 in Breda. De vergadering start om 20.00 uur. Voor meer informatie: mail naar Siem Mooren via Emailadres: s.mooren2@kpnplanet.nl.

Donderdag 31 januari

Gedichtendag

20:00 | de Nieuwe Veste

Dit jaar vieren we Gedichtendag in de Nieuwe Veste, Molenstraat 6, Breda. Donderdag 31 januari, aanvang 20.00u, toegang gratis. Een rijk palet van dichtkunst voor alle generaties met Pien Storm van Leeuwen, Marijke van Hooff, Badia et Taliba, Erika de Stercke, Josse Kok, Jelmer Esmyn van Lenteren. Muziek: Deborah Jacobs.

Bingo

14:00 | Het Rondeel

Donderdag 31 januari is er van 14.00 tot 16.00 uur bingo in het Rondeel, Kloosterlaan 14. Er zijn zes bingoronden: drie voor en drie na de pauze. Er zijn mooie prijzen te winnen.

Vrijdag 1 februari

Bal des Voorpret activiteitenmiddag

13:00 | Gemeenschapshuis de Biesdonk

Vrijdag 1 februari is de wekelijkse activiteitenmiddag van Bal des Voorpret. Van 13:00 tot 17:00. Gemeenschapshuis de Biesdonk.

Verhaal- en verteltoneel (The Queen of Clubs)

14:00 | Het Rondeel

Elke 1e vrijdagmiddag van de maand wordt "de Tientjesfontein" opengezet en ook in het nieuwe jaar zal er dan weer een stroom van verhalen, muziek en gedichten vrijkomen gebracht door het publiek. Vrijdag 1 februari van 14.00-16.00 uur in Het Rondeel, Kloosterlaan 14.

Bingo Bal des Voorpret

20:00 | Gemeenschapshuis de Biesdonk

Vrijdag 1 februari hebben we weer een gezellige bingo met vele mooie prijzen. We spelen 10 normale rondes en 2 super rondes. Toegang alle leeftijden, meespelen vanaf 18 jaar. Gemeenschapshuis de Biesdonk. Zaal open 19:00 uur. Aanvang 20.00-23.30 uur.

Fire Within en Moonstruck

22:00 | Café de Speeltuin

Vrijdag 1 februari kun je niet alleen je weekend, maar ook meteen de nieuwe maand goed komen inknallen bij Friday On The Rocks. Deze avond staan de harde rock formaties Fire Within en Moonstruck op het podium van café De Speeltuin te Breda. Friday On The Rocks wordt georganiseerd door stichting Poporganisatie Breda (POB) en Café De Speeltuin en is al jarenlang het wekelijkse evenement in het café aan de Visserstraat 14 te Breda, om bands de kans te bieden om van zich te laten horen en het publiek te trakteren op een lekkere pot live muziek. Ieder vrijdagavond gaan om 21.00 uur de deuren open, vangen de optredens om 22.00 uur aan en de entree is natuurlijk geheel gratis. www.pobsite.nl.

Pubquiz

21:00 | Spelletjescafé De Zandloper

Op vrijdag 1 februari een Pubquiz waarbij we terugblikken op 2018 in 80 vragen, opdrachten en geluidsfragmenten. Het was me een jaartje wel. Een jaar van het klimaatakkoord, de Olympische winterspelen, het huwelijk van Harry en Meghan en natuurlijk de Brexit dat nog steeds een veel besproken item is. En nog veel meer interessante gebeurtenissen. Wat weet jij er nog van? De Pubquiz in Spelletjescafé De Zandloper (Zandbergweg 67) start rond 21.00 uur. Inloop vanaf 20.30 uur. Deelname is gratis. Deelnemers kunnen zich individueel of met een team van maximaal 4 personen aanmelden. Stuur een e-mail naar (info@cafedezandloper.nl).

Zaterdag 2 februari

Kledinginzameling Doskonale

9:00 | Garage van Campenhout

Op zaterdag 2 februari zamelt Doskonale weer gebruikte kleding en schoenen in, bedoeld voor hergebruik in Polen, Roemenië, voormalige Oostbloklanden en Afrika. De kleding kan tussen 9.00 en 12.00 uur worden aangeboden bij garage van Campenhout, de Dreef 83, Princenhage. Wie de kleding onmogelijk zelf kan afleveren, kan vóór vrijdag 19.00 uur bellen naar Tanja v.d. Vorst, zodat de kleding op zaterdagmorgen aan huis opgehaald kan worden. Ophalen aan huis doen wij bij minimaal 2 zakken of dozen. Voor inlichtingen: 076-5229330. Wij doen dit elke eerste zaterdagmorgen van de maand.

Repaircafé

12:00 | centrum Heksenwiel

Zaterdag 2 februari is er weer het repaircafe in het oudere centrum Heksenwiel aan de Heksenwiellaan 2.We zijn geopend van 12.00 tot 15.30 uur. Kom niet op het allerlaatste moment de kans is groot dat U niet meer geholpen kunt worden. Contact hb.repaircafe@gmail.com.

Bachata Nada Mas Love editie

20:00 | Sound Dog

Op zaterdag 2 februari presenteren we jullie de Bachata Nada Mas-Love Editie van La Vida Loca Latin Party. Een bijzondere, romantische en speciale avond voor alle Bachata dansers. Sensuele, heerlijke en geweldige Bachata liedjes gedraaid door de beste latin dj's. Aanvang 20:00 uur. Deur open tot 02:00 uur. Dress Code: Dress to impress. Voor verdere vragen: lavidalocaparty@gmail.com of Veronique@sounddog.nl. Kom dus allen zeker een kijkje nemen en snuif de sfeer op van deze romantische sensuele avond bij Sound Dog, Oude Baan 8, 4825 BL Breda.

Rondleidingen Gilde de Baronie

13:00 | Grote kerk

Zaterdag 2 februari: Torenbeklimming Grote Kerk 13.00 uur (vanaf 12 jaar); Torenbeklimming Grote Kerk 14.00 uur (vanaf 12 jaar); Kleine Dingen in de Grote Kerk 14.00 uur Grote Kerk; Stadswandeling 14.00 uur vanaf ingang Grote Kerk.

KBO rikken en jokeren

13:30 | Wijkcentrum Princenhof

Zaterdag 2 februari: KBO Breda-West rikken en jokeren. KBO organiseert in samenwerking met WIJ deze kaartmiddag. Aanvang 13.30 uur, zaal open 13.00 uur in Wijkcentrum Princenhof, Princentuin 1 Breda.

Zondag 3 februari

Postzegelruilbeurs

9:30 | Clubhuis de Toss

Postzegelvereniging Breda organiseert op zondag 3 februari een postzegelruilbeurs in het clubhuis De Toss, Valkenierslaan 285a, Breda. Open van 9.30 uur tot 12.30 uur. Toegang en parkeren gratis. Info: www.pvbreda.nl.

Rommelmarkt

10:00 | Belcrumhuis

Rommelmarkt op zondag 3 februari in het Belcrumhuis, Pastoor Pottersplein 12. Aanvang 10.00-15.50 uur. Rekreatie De Bezige Bij.

Spirituele & Wellness beurs

11:00 | De Blaker

Spirituele & Wellness beurs op zondag 3 februari in de Blaker in Breda van 11.00 tot 17.00 uur. De Spirituele & Wellness beurs; een ideale plek om antwoorden te krijgen op uw vragen, voor inzichten en bewustwording, voor energetische behandelingen en healings, om te netwerken en vooral om gelijkgestemden te ontmoeten. Een gezellige kleinschalige beurs met de beste mediums, paragnosten, coaches en kaartenleggers die bezoekers laten kennis maken met verschillende spirituele disciplines. Er zullen deze dag ook enkele lezingen en demonstraties plaats vinden die met uw entree bewijs gratis te volgen zijn. Voor vragen of meer info: Annie Fens, tel. 076-8871933 of 06-53776005, info@anniefens.nl of annie.shiva@gmail.com, www.anniefens.nl. Gemeenschapshuis De Blaker, Graaf Hendrik III plein 128, 4819 CL in Breda.

Muziek- en Dansmiddag

14:00 | Pluspunt de Wisselaar

Zondag 3 februari van 14.00-18.00 uur organiseert Pluspunt De Wisselaar een gezellige muziek- en dansmiddag. Er komt een bandje die een breed repertoire ten gehore brengt. U komt toch ook luisteren en gezellig een dansje maken. Tielrodestraat 49 Breda.

't Houwke Open Podium

14:00 | Wijkcentrum 't Houwke

Zondagmiddag 3 februari van 14.00 tot 16.30 uur, kan iedereen weer komen genieten in 't Houwke. Muzikanten en zangers/zangeressen met heel verschillende stijlen hebben zich aangemeld om ook deze Open Podium middag tot een muzikaal feest te maken. De Houwke House Band is uiteraard van de partij. De deelnemers worden vakkundig door deze band begeleid, en de Band zelf zal ook zeker weer enkele muzikale bijdragen leveren. Ook Marcha van Tinselatijn zal er weer zijn met haar eigen gemaakte, unieke en bijzondere sieraden. "Nieuwe aanwas" is ook zeer welkom! Johan Akkermans en Tessa van der Rijk roepen muzikanten, zangers/zangeressen, stand-up comedians, verhalenvertellers, moppentappers etc. etc. op om de stap ook eens te wagen: treed eens op, Open Podium 't Houwke biedt deze kans. Zondag 7 april is de eerstvolgende editie, misschien met jou als deelnemer? Meld je aan, probeer 't gewoon: tessarien@kpnmail.nl.

Oude stijl jazz

15:00 | Spelletjescafé De Zandloper

Buiten is het koud maar binnen is het genieten van warme muzikale klanken. Elke eerste zondagmiddag van de maand Jazz waar we vrolijk van worden. De muzikanten maken zich op voor zondag 3 februari in Spelletjescafé de Zandloper (Zandbergweg 67). Laat je muzikaal verrassen tijdens de oude stijl Jazz jamsessie. Genieten tussen 15.00 en 18.00 uur. Zoals altijd een verrassing welke muzikanten acte de présence zullen geven. Heerlijk om het weekend gezellig af te sluiten met een jamsessie vol vele muzikale klanken. Of je nu muzikant bent of alleen toehoorder: iedereen is welkom. Gratis toegang. Kijk ook eens op: www.jazzinfobreda.nl.

Bijeenkomst Filosofie Platform Breda

14:00 | Mondiaal Centrum Breda

Zondag 3 februari Bijeenkomst Filosofie Platform Breda. Aanvang: 14.00 uur, welkom vanaf 13.30 uur in Mondiaal Centrum Breda, Roland Holststraat 71. Thema: 'Hoe individualistisch zijn we? In hoeverre is het individualisme doorgeschoten of juist niet?' Graag tijdig aanmelden: info@filosofieplatformbreda.nl, www.filosofieplatformbreda.nl

IVN natuurwandeling

14:00 | Natuurtuin Wolfslaar

Zondag 3 februari verwonderen de natuurgidsen van IVN Mark & Donge zich over de wereld van de mossen. De kleine groene plantjes groeien overal, tussen en op de stenen van het terras, in het gazon, op bomen. 'Onkruid' zegt men dan. Bekijk je een mosplant van dichtbij dan zie je allerlei verschillen, in tinten groen, in grootte en vorm van de blaadjes. Kijk je met een loepje dan gaat er een totaal nieuwe wereld voor je open, sprookjesachtig mooi. Purpersteeltje, parapluutjesmos, sterrenmos, zelfs de namen zijn mooi. Mysterieuze plantjes die mossen, ze leven van de lucht en hebben ook nog nut. Vertrek 14.00 uur, Natuurtuin Wolfslaar, ingang aan Charlotte Cuypersdreef, Breda. Parkeren bij zwembad Wolfslaar, Wolfslaardreef 103, 4834 SN Breda. De wandeling duurt ongeveer 2 uur en is vrij toegankelijk. Plattegrondje vertrekpunt én meer informatie op www.ivn.nl/afdeling/mark-donge/activiteiten

Rondleidingen Gilde de Baronie

14:00 | Grote kerk

Zondag 3 februari: Torenbeklimming Grote Kerk 15.00 uur (vanaf 12 jaar).

Bredasch showorkest

15:00 | Boerke Verschuren

Het Bredasch showorkest (s)toffe jongens geeft op 3 februari onder de noemer "Een verrekte late nieuwjaarsborrel" bij Boerke Verschuren Ginnekenmarkt. Vanaf 15.00 u is iedereen welkom die van de top 40 nummers houdt uit de 60-7-80 jaren.(S)Toffe Jongens is ruim een jaar geleden opgericht als showorkest van enthousiaste muzikanten uit Breda en omgeving om muziek te spelen uit onze jeugd. Iedereen kent wel nummers van de Beatles, Rolling Stones, Golden Earing, de Eagles, Doe Maar, Boudewijn de Groot, etc.

Live muziek bij Wolfslaar Akoestisch

16:30 | BHC

Zondag 3 februari komen Polly & Bruce je vermaken. Live gebracht in een (semi) akoestische setting in de huiskamer van Corné. Tijdens de muziek, mondje dicht. Vooraf, in de pauze en na afloop kan je het weekend bespreken. Waar? BHC, Valkenstraat 8a, 4811 EZ Breda. Wanneer? 3 februari. Welkom vanaf 16.00 uur, aanvang 16.30 uur. Toegang gratis, we vragen een vrijwillige bijdrage.

Optreden Thundering Down

17:00 | Bierreclame Museum

Zondag 3 februari vanaf 17.00 uur in Bierreclame Museum, Haagweg 375 Breda, optreden van Thundering Down uit from Derry Northern-Ireland. Zij worden vergeleken met de Iron Maiden van de Irish Folk die ervoor zorgt dat je helemaal uit je dak kan gaan, zingend en dansend. De broers Denis, John and Eamon Mc Laughlin, die samen de band vormen, spelen en zingen een breed repertoire aan heel bekende en populaire Ierse folksongs, zoals 'This Land Is Your land' 'As I Roved Out' 'Follow Me up to Carlow' 'Irish Rover' 'Raglan Road'. Inmiddels zijn ze bekend van de vele festivals overal in Europa, maar nog nooit eerder speelden zij in Nederland. Het wordt een pittig Iers folkfeestje, toegang is gratis. Voor info Bierreclamemuseum@online.nl.

Dinsdag 5 februari

Bingo

14:00 | De Blaker

Dinsdagmiddag 5 februari om 14.00 uur tot ongeveer 16.00 uur. Bingokaart voor 7 rondes, Graaf hendrik III plein 129 Breda (Boeimeer).

KBO bingo

13:30 | Gemeenschapshuis Vianden

Op 5 februari is er weer de maandelijkse bingomiddag van KBO Zuid om 13.30 uur. Er is ook een loterij aan verbonden met leuke prijsjes. Gemeenschapshuis Vianden, Viandenlaan 3 Breda.

Haarmos met topkapsels. FOTO ANKE BLOEMSAAT
Pubquiz op vrijdag 1 februari in spelletjescafé De Zandloper.
Oude stijl jazz in spelletjescafé De Zandloper op zondag 3 februari.
Peter van de Houwke House Band op de