Alle kampioenen van Doskonale.
Alle kampioenen van Doskonale.

7x Goud en 1x Brons voor Doskonale op het NK in Almere

BREDA - Afgelopen weekend was het weer vol aan de bak voor Doskonale tijdens de Nederlands Kampioenschappen in Almere. Dit was het eerste NK waar beide bonden KNMO en NTSB samen het Majorette en Twirl Kampioenschap organiseerden, op zich al een waardering waard. De beide dagen, zaterdag en zondag, waren dan ook overvol over beide dagen waren er 619 routines verdeeld de jury hadden dus hun handenvol, op zondag waren er zelfs 2 zalen in gebruik van de Topsporthal.

Zo ook voor Doskonale waren het 2 drukke dagen, vanwege de lange dagen hadden zij 8 huisjes gehuurd in Zeewolde. Op zaterdag had Doskonale 8 solisten, 4 duo’s, 1 team en 1 haar grote groep, het eerste optreden was om 9.00 uur en het laatste om 19.50 uur en om 20.30 uur was er dan uiteindelijk de bekendmaking van de uitslagen. De routines die zij ten tonele brachten waren allemaal goed en mooi, heel knap dat de jeugd welke pas laat in de middag waren het nog konden opbrengen om een mooie show weg te zetten, hulde.

Nederlands Kampioen en goud in de verschillende leeftijd klasse waren er voor de solisten en duo’s: duo Tess en Britt Verhees met hun Artistiek Programma in jeugd 2, Tess Verhees en Lynn Donkers met hun duo Show Twirl in jeugd 1-2, Deveny Wiegeraad en Nikki vd Klundert met hun Show Twirl senior, Amber Donkers met haar Show Twirl junior, Amber Donkers en Bianca vd Vorst met hun Twirling Pair senior N3.

Brons was er voor Britt Verhees met haar show Twirl jeugd 1-2. Een mooie 4e plaats was er voor Vicky Wintermans en een mooie 5e plaats voor Bianca van der Vorst voor hun show twirl senior. In de voorrondes van de categorie 1 baton hadden zich 2 solisten geplaatst bij de eerste 10 en stonden dus in de finale welke zondag zouden plaatsvinden, Bianca van der Vorst een mooie 11e plaats en Veerle van Essen een mooie 15e plaats.

Kampioen en goud voor het jeugd team met hun artistiek programma jeugd 2 en de grote groep van Doskonale met hun show twirl senior. Ook zondag was het weer vroeg dag, 3 leden moesten weer om 7.30 uur aanwezig zijn voor hun in-train bloktijd. De rest was er om 9.00 uur. Ook vandaag weer een lange dag met 7 optredens 4 solisten, 1 duo en 2 finalisten van zaterdag. Het eerste was om 9.30 uur en het laatste om 14.45 uur. Nu was het wachten tot 17.00 uur op de laatste uitslagen. Met hun artistieke programma hadden, in de junior basis hadden Quinty Wintermans en Veerle van Essen een mooie gedeelde 10e plaats en het duo Veerle van Essen en Vianne Dujardin een mooie 5e plaats, Amber Donkers een mooie 4e plaats, Bianca van der Vorst een mooie 7e plaats. De beide finalisten twirl van de laatste 10 op zaterdag, Amber Donkers een mooie 7e plaats in de categorie junior en een mooie 8e plaats voor Shallienne Provence in de categorie senior. Voor Doskonale was dit NK een mooie afsluiting voor het jaar 2018, felicitaties aan het instructie team Angela Donkers en Stannie Verhees. [l]