Podiom NK ID-cycling V.l.n.r. Michael Katuin, Joannathan Duinkerke, Roxanne de Boeff, Devy Mertens, Irma van Duyn. FOTO WILLEM DIELEMANS Willem Dielemans

Wielervereniging Breda succesvol

BREDA - De renners en rensters van WV Breda waren in deze eerste maand van het jaar bijzonder succesvol. Zowel op de wielerbaan als in het veld regende het medailles. Daarnaast werd er ereplaatsen in de overige wedstrijden behaald.

Tijdens het Nederlands Kampioenschap veldrijden voor jeugd in Helmond pakte Levi Vermunt in categorie 1 jongens de gouden medaille. Hij soleerde naar de eerste plaats voor Jens Thissen. Zijn clubmaatje Toby de Bruijn werd zevende. Nicole van Sighem reed naar de derde plaats in categorie 2 meisjes. In categorie 2 jongens was het goud voor Gijs van den Biggelaar. Raf Bastiaanssen won zilver, Tim Vissenberg werd vijftiende en Stijn Lievegoed zestiende. Bart Huijbregts haalde in categorie 3 jongens de zilveren medaille op na een knap gereden wedstrijd. Jop van den Biggelaar werd hier zevende. Finn Bastiaanssen eindigde in categorie 4 jongens als vierde. Levi van Dijk en Thyn Jacobs werden respectievelijk twaalfde en dertiende. Bij de meisjes in categorie 4 finishte Amy de Bruijn als vierde voor Zara Ansems en Isere Koster. Lotte van Merrienboer werd 20e in deze categorie. Fee Knaven won in categorie 5 meisjes na een mooie solo. Elise van Sighem eindigde als veertiende. In categorie 6 jongens eindigde Jorn van der Made knap als vijfde. Finn Hoefmans werd negende, Thomas van der Eijnden veertiende, Martijn Braspenning 25e en Sven van Merrienboer 27e. Stijn Honcoop finishte in categorie 7 jongens al 17e. Ryan de Bruijn werd 19e en Bo van Elven 38e.

Tijdens het NK Veldrijden ID-cyling in Rucphen pakte Davy Mertens de zilveren medaille.

In de Internationale Cyclocross Rucphen won na een sterk gereden wedstrijd Mirre Knaven bij de nieuweling-meisjes. Haar zus Senne werd tweede, Pem Hoefmans achtste, Britt de Grave. Helaas moest Silke Blei ten gevolge van materiaal defect uitvallen.

Tijdens het NK Omnium Snelheid op de wielerbaan in Amsterdam pakte Axel Roks goud in de categorie jeugd 6 en 7. Hij won alle onderdelen. Een week eerder had hij ook al dit kunstje geflikt tijdens het NK Omnium Duur eveneens op de Velodrome Amsterdam. Ook hier won hij alle onderdelen. Meer info: wvbreda.nl. [l]