Maakte de 1-1 en zorgde met een vrije trap voor de 2-1. FOTO PIET RAATS
Maakte de 1-1 en zorgde met een vrije trap voor de 2-1. FOTO PIET RAATS Piet Raats

Baronie de nieuwe trots van Breda

BREDA - Meer dan 1000 toeschouwers hebben afgelopen zondag genoten van de West-Brabantse derby tussen Baronie en Halsteren. Dit keer de nummers een en twee tegen elkaar.

Halsteren nam na 10 minuten een 0-1 voorsprong maar het beste was toch voor Baronie. Echter tot aan de 16 kwam Baronie en dan was het wel klaar. Maar Baronie bleef geloven in een prima resultaat. De tweede helft voerde Baronie de druk nog meer op en met passie,vechtlust en strijd veroverde Baronie de harte van de toeschouwers. Het was dan ook de topscoorder van Baronie Jorik Mijnheimer die met een prachtige schuiver de doelman van Halsteren klopte. Baronie wilde meer en kreeg meer. Op nieuw was het Mijnheimer die aan de basis stond van de 2-1. Een prachtige vrije trap door hem genomen zette Jens Wirkx vrij en deze kende geen genade met doelman Pietersma van Halsteren en bracht Baronie verdiend op 2-1. Omdat de scheidsrechter lang liet doorspelen was het voor de Baronie supporters nog even billen knijpen.

Zondag speelt Baronie opnieuw thuis tegen Nuenen. De ploeg uit Nuenen verloor thuis verrassend van RKAVV.

Baronie moet het vanaf nu zonder Jason doen die een prof contract voor een seizoen in Australië heeft getekend.

Zondag eerst allemaal naar Baronie-Nuenen en daarna gaan we klûnen op de markt. [l]