Geluk: een verkenning

BREDA - De werkgroep West-Brabant van het Humanistisch Verbond organiseert op vrijdag 15 februari een avond over Geluk. Wat is geluk? Hoe kunnen Filosofie en Humanisme helpen bij een gelukkig leven?


“Onze tijd kan wel wat Aristoteles gebruiken”, zei schrijver en filosoof Jan Drost in een uitzending van Human. Ons grootste streven is dat naar een gelukkig leven, aldus Aristoteles. Maar volgens Aristoteles is geluk niet het verwerven van rijkdom of genotzucht. Maar wat is het dan wel? De avond is een verkenning en persoonlijke zoektocht naar geluk van Jannie van den Heijkant.
Jannie heeft vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd ruim een jaar geleden het docentschap van Humanistisch Vormingsonderwijs achter haar gelaten. Zij houdt zich nu bezig met allerlei vrijwilligerswerk, vooral op het gebied van het humanistisch gedachtengoed.

Zij zegt: “Ik ben filosofie steeds boeiender gaan vinden en ik leer er steeds meer over. Het geeft mij vaak woorden aan mijn gedachten. Ik word geboeid door vele vragen die me telkens weer uitdagen na te denken over mezelf, de wereld en alles wat er nog meer kan zijn.’’

Op vrijdag 15 februari bent u vanaf 19.45 uur welkom. De avond sluiten we rond 22.00 uur af. Waar: Het Klooster, Schorsmolenstraat 13 4811 VN Breda. Deelname is gratis. Aanmelden: via email: west-brabant@regio.humanistischverbond.nl. [l]