Het is weer feest voor de zusters en broeders uit de zorg en andere medewerkers.
Het is weer feest voor de zusters en broeders uit de zorg en andere medewerkers. Goty Smits / BCV

25 jaar Carnaval voor de Bredase gezondheidszorg

BREDA - Er is vrijdagavond 22 februari een extra feestje te vieren. De Bredase zorginstellingen organiseren voor de 25e maal het zorgbal. Het is in het Kielegat het oudste nog bestaande voorfeest voor Carnaval.

Vroeger had men ook nog het Technisch scholenbal wat samen met het zorgbal de hoogte punten in de voorfeesten waren maar dat is jaren geleden ter zielen gegaan. Het zorgbal begon 25 jaar geleden in het Turfschip. Een prachtige locatie waarin de eerste jaren van het zorgbal jaarlijks 1200 feestgangers bij elkaar kwamen. Na het sluiten van het Turfschip was men jaren te gast in het Congres. Na sluiting van het Congres vond men onderdak in de Avenue, waar dan ook vrijdag 22 februari voor de 25e maal het zorgbal zal plaats vinden.

Gastheer Prins Amphoor van het Amphia ontvangt stads Prins Daan met zijn gevolg deze avond. Verder zullen de hofkapel van Prins Amphoor, Aogse Bluf en DJ Marc den Tenter voor de feestvreugde zorgen. Op het zorgbal wordt ieder jaar veel aandacht besteed aan de kleding. Het is dan ook altijd een strijd om de mooiste van het bal te zijn. Dit zowel bij de groepen als bij de individuelen. Het zorgbal trapt om 20.11 uur af en kaarten zijn te koop bij de Bredase zorginstellingen. Geen kaartverkoop aan de zaal.[l]