Een wonderschone van Moustafa bracht Baronie op 3-0. FOTO PIET RAATS
Een wonderschone van Moustafa bracht Baronie op 3-0. FOTO PIET RAATS Piet Raats

Voetbalshow van Baronie tegen Nuenen

BREDA - Degene die vrijdagavond bij NAC - AZ waren geweest en zondagmiddag bij Baronie - Nuenen moeten zich van de hel in de hemel hebben gevoeld zondagmiddag. Ook deze keer hadden de wegblijvers weer eens ongelijk.

Degene die andere zaken steeds de voorkeur geven boven een "middagje Baronie" moeten hun keuze een volgende keer misschien toch maar eens heroverwegen. Want wat Baronie in het eerste half uur liet zien had zelfs de trouwste aanhanger niet voor mogelijk gehouden.

Al na 2 minuten nam Baronie dankzij Mohammad Moustafa de leiding. Vier minuten later stond dankzij Jens Wirkx de 2-0 op het scorebord. Maar het mooiste staaltje voetbal kwam daarna. Het was Moustafa die vanaf 35 een loepzuivere lob losliet die pal onder de lat over de verraste doelman Keeris in het doel belande.

Een schoonheid van een treffer die aan de andere kant van Breda waarschijnlijk 18.000 toeschouwers op de banken had gebracht en gek van geluk waren geworden.

Nog voor rust bracht Jens Wirkx de stand op 4-0. Baronie had in de eerste helft een voetbal show weg gegeven van ongekende klasse en schoonheid.

Dat het na de rust dan moeilijk is om de zelfde inzet als voor rust te tonen bleek weer eens. Nuenen kon terug komen tot 4-2 in de tweede helft. Maar Baronie was de lachende deze middag, uitlopen op Gemert brengt Baronie nog vaster op de eerste plaats. Het wordt tijd dat de Bredase voetballiefhebbers eens naar de Blauwe Kei komt want daar is het momenteel genieten geblazen.

Zondag gaat Baronie uit naar Leonidas in Rotterdam, waarna op 24 februari de kraker in en tegen Gemert op het programma staat. [l]