Terda 1 verslaat koploper thuis met 14-13

BREDA - Het dit jaar zo door blessures en ander ongemak geteisterde eerste team wist zaterdag in de thuishal te Prinsenbeek verrassend te winnen van de ongeslagen koploper Sporting Delta.

Eerder was men in Dordrecht ongenadig afgedroogd. Met invallers uit team 2 en de junioren sloeg Terda 1 voor rust haar slag.

Met name Elizabeth uit Terda B wist een paar keer raak te scoren. Met 9-6 voorsprong werd de rust bereikt.

Na de rust werden maar liefst 3 strafworpen gemist wat nog lelijk op leek te breken toen de 14-13 vlak voor tijd viel.

Maar gelukkig hield men het hoofd koel en bleven de punten in Breda. Met 8 uit 8 is inmiddels de 3e plek bereikt.

Andere wedstrijden

Ook de andere ploegen speelden hun thuiswedstrijden in de 3 Linden.

De jonge korfballers van Terda D speelden een lastige wedstrijd tegen het al ervaren WION uit Rotterdam. Uit was men weggespeeld, inmiddels kon de ploeg wat meer weerstand bieden. De kleine Ricardo wist zelfs zijn eerste doelpunt ooit te maken. Uitslag 4-19.

C1 moest ook tegen de koploper van hun poule. Uitblinker Jelte was op schot met 4 doelpunten en zo wist Terda C1 de gasten uit Oud Gastel op een keurige 7-7 te houden.

B1 had een week eerder al gespeeld en was nu vrij.

A1 moest tegen Stip A1 uit Den Bosch. Daar was eerder heel knap met 17-18 van gewonnen. Ook nu was het weer bloedstollend spannend en vielen er weer veel doelpunten. Bij Terda helaas allen voor rust, die met een 10-9 voorsprong werd afgesloten. De 12-13 nederlaag was onnodig geweest als het schot na rust maar iets beter was verzorgd.

Senioren

Bij de senioren van Terda 2 is het altijd afwachten wie nu het schot van de dag heeft. Dat kan bij die ploeg iedereen zijn.

Daarmee waren ook al 4 van de 5 wedstrijden gewonnen in deze competitie. Helaas bleek zaterdag helemaal niemand op schot.

Alleen Ton wist na de rust (2-10 achterstand) de stand nog wat dragelijker te maken. De drie andere goals werden gemaakt door Whitley, Lotte en Niels. Eindstand 6-14, maar nog wel steeds 2e in de poule met 8 uit 6.