Vorrut Leutje voor de laatste keer op het podium. FOTO CHRIS DE KLERK
Vorrut Leutje voor de laatste keer op het podium. FOTO CHRIS DE KLERK Chris de Klerk

Het Ouderencarnaval Ginneken wordt weer een 'ouwerwets' feest

BREDA - Eindelijk is het zover, het feest der feesten komt er nu werkelijk aan. Op woensdag 27 februari zal in Zaal Vianden in ’t Ginneken het Ouderencarnaval Ginneken editie 2019 gaan plaatsvinden en alle voortekenen wijzen er op, dat het weer een geweldig feest gaat worden!

Het is duidelijk anders dan met de tocht der tochten oftewel de Elfstedentocht, die komt er maar niet, maar het Ouderencarnaval Ginneken komt er wel aan. Ongetwijfeld zullen er op woensdag 27 februari weer lange rijen wachtenden op de stoep vóór Vianden staan, totdat de toegangsdeuren om 13.00 uur open gaan en om stipt 13.30 uur zal presentator Ad Romijn wederom het startsein geven voor een carnavalsmiddag voor de ouderen uit het Ginneken, maar ook van buiten het Ginneken, waar iedereen met volle teugen van zal gaan genieten.

Keur van artiesten

Op deze ouderenmiddag zullen als vanouds een keur van artiesten optreden, zoals Dubbelzicht uit Prinsenbeek, Ron de Leeuw uit Breda en Corné Foesenek. Ook Blaaskapel Vorrut Leutje en Leutorkest Huysluy zijn weer van de partij. Natuurlijk komen de kinderen van de Laurentiusschool opnieuw naar Vianden en zij zullen met hun optreden ongetwijfeld weer de harten stelen van alle oma’s en opa’s in de zaal. Altijd prachtig om te zien.

Vorrut Leutje voor het laatst

Het zal de laatste keer zijn, dat Blaaskapel Vorrut Leutje de muzikale aftrap zal verrichten op het ouderencarnaval. Vele tientallen jaren is deze kapel een vaste verschijning geweest op het podium en hebben zij met hun muzikale klanken alle bezoekers veel carnavalsplezier bezorgd. Hoewel ze kort geleden als kapel zijn gestopt, pakken ze nog éénmaal de muziekinstrumenten op om nu echt de allerlaatste aftrap van deze middag te verzorgen. Dat wordt een afscheid met een traan, maar zeker ook met een lach!

Dubbel Motto

Vorig jaar werd het motto “Happy Ouwer” geïntroduceerd, dit jaar komt er een motto bij, nl. “ Gouwe Ouwe” , waarmee maar eens gezegd wil zijn: oudere mensen zijn nog steeds zeer waardevol én carnavalsmuziek van vroeger maken een geweldige combinatie, waarop de polonaise kan worden gelopen! Op de weg kennen we al de “autopolonaise” (sc.autofile), in Vianden gaan we dit jaar de “stoelpolonaise” beleven met hen, die minder goed ter been zijn. Want iedereen mag meedoen op het ouderencarnaval!

Bezoek van Baron en Prins van de Scheidsrechters

Baron Jean-Pierre met zijn baronaal gevolg mag natuurlijk niet ontbreken op dit Ginnekense festijn, zo rond de klok van elf over drie uur wordt iedereen verwacht het zal ongetwijfeld een prettige hernieuwde kennismaking worden.

Een uurtje later zullen ook Prins Gerard Jean d’n Irste en zijn Raad van Elf van de Bredase Scheidsrechtersvereniging weer hun opwachting komen maken. Natuurlijk zullen zowel de Baron als de Prins enkele onderscheidingen uitreiken, een traditie, die vanzelfsprekend ook bij de ouderen in ere wordt gehouden.

Reünie

Het is zo langzamerhand ook een (goede) gewoonte geworden, dat velen elkaar weer treffen op dit carnavalsfeest, waardoor het meer en meer het karakter van een ware reünie krijgt. Wat is mooier, dan oude bekenden weer te ontmoeten in de ongetwijfeld weer prachtig versierde grote zaal van het gemeenschapshuis, het vroegere patronaat, waar vrijwel iedereen in zijn of haar jeugd vaak is geweest. Ook de panelen met foto’s (gratis mee te nemen) van voorgaande jaren staan natuurlijk weer opgesteld in de zaal.

Grandioze carnavalsloterij

Eveneens ontbreekt de grandioze carnavalsloterij niet met een prachtige prijzentafel. Dankzij de winkeliers in het Ginneken en Breda-Zuid lukt het de organisatie steeds weer om het feest financieel rond te krijgen.

Toegangskaarten

Op de bekende vóórverkoopadressen zijn nog enkele toegangskaarten verkrijgbaar: The Read Shop, Valkeniersplein 4; Bruna, Winkelcentrum De Burcht 14; Kwalitaria, Bischopshoeve 8; Boekhandel Van Kemenade & Hollaers, Ginnekenweg 52/54; Brillenzaken, Dorpstraat 21, Ulvenhout; Limburgia Vlaai, Winkelcentrum Heksenwiel; Zaal Vianden, Viandenlaan 3-5, tel. 5652902 of op de dag zelf aan de zaal (als er nog plaats is). Verdere info: www vianden.nl. Reservering via e-mail: vianden@kpnmail.nl. [l]