Joske de Brandweerman.
Joske de Brandweerman. Maarten van Overbeek

Acht deelnemers door naar finale Grôtste Mââuwert van ut Kielegat

BREDA - Tijdens de twee voorronde-avonden van 12 en 13 februari, heeft de jury het erg moeilijk gehad om de acht beste deelnemers te selecteren. Op naar de finale op 24 februari.

Het was gezellig druk in het Bierreclamemuseum en er werd vooral veel gelachen. Op de laatste avond zat iedereen vol spanning te wachten op de uitslag van het juryberaad. Dat duurde en dat duurde maar, want het was erg moeilijk. Het niveau is dit jaar zo hoog, dat je eigenlijk alle deelnemers zou moeten laten doorgaan. Helaas passen er maar maximaal 8 deelnemers in de finale. Het was al dik over 23.00 uur toen de spreekwoordelijke witte rook uit de schoorsteen kwam. De voorronde is gewonnen door Twan van Oers, die met zijn buut Toontje Kwats in MEZZ zal staan. Tweede werd Jos den Braber, die als brandweerman een bijzonder kijkje in de wereld van de spuitgasten gaf. De overige succesvolle deelnemers die u in MEZZ kunt verwachten zijn: Herman van de Broek als Ouwe Nol; Judith Hoefnagels als Trucker Trees; Ronald Huismans als Jan Doedel; Antoine van de Waardenburg als Beau de plastisch chirurg; Jan Eestermans als Gerrit de postbode; Ronald Kustermans als Sietse Dubbel.

De finale wordt gehouden op zondag 24 februari, 13.00 uur in MEZZ, Keizerstraat in Breda. Voor info zie www.degrotstemaauwert.nl[l]