Sander in actie.
Sander in actie. Halbe

Terda B1 op kampioenskoers

BREDA - In Roermond wisten de B junioren van KC Terda afgelopen zaterdag in een spannende wedstrijd hun ongeslagen status te handhaven en gaan nu met 12 uit 6 aan kop, zij passeren hun tegenstander die op 12 uit 9 blijft staan.

Terda B1 was al op tijd op pad om de wedstrijd, om de eerste plaats, in Roermond te spelen. Beide teams waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd. Ruststand 5-5. Na rust kwam Terda al snel achter, waarna ze zoals iedere week, weer even 'gas' gaven en uitliepen naar een 8-12 voorsprong. Deze keer sprong met name Elianne er uit. Zowel verdedigend als aanvallend was ze in in topvorm. De behaalde voorsprong was uiteindelijk voldoende voor de eindzege, eindstand 9-12.

Terda C1 had een wat minder sterke start dit seizoen waardoor ze wat punten hebben laten liggen. Jammer, want de spelers laten nu pas hun kwaliteiten zien. Dat leverde vorige week al een gelijkspel op tegen de nummer 1 in de poule. Vandaag wederom een wedstrijd vol passie tegen de zwaarste tegenstander in de poule, Oranje-Zwart uit Mijnsheerenland. Na een felle start van Oranje-Zwart stond Terda al snel met 3 doelpunten achter. Terda moest even wennen aan de geroutineerde club. Voorheen liet Terda zich hierdoor wat intimideren, maar nu werd alles ingezet om het aanspeelpunt voor de paal te voorkomen. Ook aan de lijn werd de bal regelmatig onderschept. Zeb was uiterst geconcentreerd vandaag en wist veel ballen weg te tikken. Hierdoor kon Terda met 4-4 de rust in. Na rust werd het spel alleen maar scherper. Oranje-Zwart werd wat slordiger. Terda profiteerde daarvan en liep uit naar een 6-8 voorsprong. Met nog enkele seconden te gaan maakte Kevin de laatste treffer van de wedstrijd. Uitslag 6-9. Hiermee op een gedeelde 3e plaats in de poule met 9 punten uit 8 wedstrijden.

Terda 2 moest later in de middag ook naar Mijnsheerenland. Krisztian was terug uit Budapest en Nienke pikte ook weer een wedstrijdje mee. Terda begon goed en wist binnen 5 minuten op 0-2 te komen door fraaie schoten van afstand (Ton). Daarna duurde het wat langer. Ellen viel in voor Lisanne (polsblessure), die wist gelukkig de korf goed te vinden. Er werd gerust met een 2-5 voorsprong. Een lage score, maar wel heel sterk verdedigd. Na rust probeerde Terda de voorsprong uit te bouwen. Goede aanvallen werden opgezet maar aan beide kanten werd er niet veel gescoord. De overwinning kwam gelukkig niet in gevaar omdat Terda gewoon sterker speelde. Met een eindstand van 4-9 werd er afgefloten en staat Terda 2 nu op een verdiende tweede plaats met 10 punten uit 7 wedstrijden.

Terda D1 moest helemaal naar het eiland Tholen voor hun wedstrijd tegen Energo D1. De tegenstander kwam met 6 forse dames de zaal in. Sander wist niet wat hem overkwam, normaal is hij de langste in het veld. Het was dan ook snel 8-0 na de eerste 10 minuten. Het liep beter na wat tactische aanwijzingen van coach Lotte. Na 2 goals van Aranka en de eerste goal ooit van kleine Sophia, was het na het 3e kwart 14-3. Uiteindelijk werd op 18-3 afgefloten. Het team heeft zich goed weten te herpakken tegen de veel grotere (en oudere) tegenstanders.