Redhead Days verlaat Breda voor Tilburg

BREDA - Redhead Days verruilt Breda voor Tilburg, tot verdriet van politiek en ondernemers. Zij betreuren het besluit van de organisatie. Het evenement dat in Breda groot is geworden vindt nu van 23 tot en met 25 augustus plaats in Tilburg.

DOOR ROBBERT TEMMEN

De organisatie gaf de afgelopen jaren al aan dat het mogelijk uit Breda zou vertrekken. Met tienduizenden bezoekers was Redhead Days een van de grotere evenementen in de binnenstad.

“Als Bredanaar wil je natuurlijk dat Breda bruist”, vertelt Bouke Tuit, Marketing Manager bij Hotel Nassau. “Het is altijd jammer als een evenement Breda verlaat om naar een andere stad te gaan. Dat een evenement dan naar Tilburg gaat is altijd net een extra stukje jammer. Als hotel staan wij hier redelijk neutraal in. Het is nog onduidelijk wat dit voor ons qua boekingen en financiën minder op gaat leveren. Dat moet de toekomst uitwijzen.”

Ook Golden Tulip Keyser betreurt het vertrek. “Als je het voor alle hotels bekijkt, is het jammer dat ze naar de buren gaan. Wij zelf kunnen het overzien. Wij zijn op het moment van het festival gedekt door een andere grote opdrachtgever.”

Niet alleen de hotelbranche is teleurgesteld, ook de politiek roert zich. SP-raadslid Dirk Uijl laat via Twitter weten het te betreuren voor ondernemers en inwoners dat de organisator en de wethouder er niet met elkaar uit zijn gekomen. "En dat dit evenement met 40.000 bezoekers uit 80 landen vertrekt uit Breda."[l]