FOTO TIM MEIJER
FOTO TIM MEIJER Foto: Tim Meijer

Exclusief op 5 maart: Met dichter Niels Landstra langs de Bredase geschiedenis

BREDA - Dichter Niels Landstra brengt dinsdagavond 5 maart letterlijk de Bredase geschiedenis tot leven met een bijzondere én exclusieve avondrondleiding langs De Collectie in het Stedelijk Museum.

Dichter/Beeldend kunstenaar Niels Landstra (Ridderkerk, 1966) geeft voor lezers van de Bredase Bode de Museumtour extra: de Carrousel Poética. De dichter verbindt zijn poëzie met enige topstukken uit de vaste collectie van het museum. "Het wordt een duizelingwekkende tour vol uitgesproken beelden en klinkende taal, die uitdaagt, raakt, en prikkelt als mousserende wijn", geeft Landstra aan. "En wie ook van muziek en zang houdt, zal zich prima vermaken tijdens deze Carrousel Poética; de dichter brengt zijn gedichten afwisselend in liedvorm op zijn gitaar."

De Collectie is de vernieuwde vaste opstelling van het museum en toont 450 jaar historie van Breda. Van het middeleeuwse beeldverhaal van het Sacrament van Niervaert, de stadsburcht als het eerste renaissancepaleis in Noord-Europa tot de Bredase voorgeschiedenis van Willem van Oranje. Maar natuurlijk ook de meer recente geschiedenis, zoals het verhaal van de succesvolle Bredase merken als Kwatta en Etna.


Gratis na aanmelding
De rondleiding op carnavalsdinsdag 5 maart is gratis voor lezers, na vooraanmelding via e-mail: info@stedelijkmuseumbreda.nl o.v.v. Bredase Bode lezersactie 5 maart. Aanmelden kan tot donderdag 28 februari. Meld of je mee wilt om 19.30 uur (ontvangst 19.00 uur) of om 20.10 uur (ontvangst 19.45 uur). De rondleiding duurt 25 minuten.