Groot carnavalsbal in 't Ginneken met vijf kapellen

BREDA - De carnavalsvereniging Boeren Sociëteit Ginneken verhuist haar Carnabal van de zaterdag- naar de zondagavond! Al vele jaren organiseert de Boerensociëteit dit drukbezocht Kapellenfestival. Verschillende cafés vormden de thuishaven voor dit feest. Dit jaar voor het eerst in café Boerke Verschuren met ruimte voor muzikanten, acts en heerlijk dwaze creaties van leden en bezoekers. Iedere carnavalsliefhebber is welkom en deze prachtige avond is nog helemaal gratis te bezoeken ook. Klein nadeel is wel dat je zelf voor het bier moet betalen!

Je bent natuurlijk al veel vroeger welkom, maar om 11 minuten voor 21.00 uur start het programma met de opening door de “Heerboer” van de Ginnekense sociëteit. Het wordt een mooi avondvullend programma, waarin uiteraard een bezoek van de Baron van het Ginneken met zijn gevolg niet zal ontbreken.

De Kielegatse carnavalskapel Ââmpesâânt verzorgt de muzikale aftrap met hun uniek carnavalsrepertoire. Dan volgen andere kapellen elkaar op: eerst Tapkracht 11, de winnaar van het Bléérfêêst 2018. Daarna is het podium gereserveerd voor een aantal grote blaaskapellen.

Qwitnix?! Zal ons laten genieten van hun ‘feest der feesten-carnavalsmuziek, gevolgd door Noggus, de feestband die het liefst het hele jaar doorgaat met muziek maken!

Als laatste verschijnt die avond Glupo de Kollebijne in de balzaal. Deze blaasband – voor vrienden kortweg Glupo geheten - verstoort naar eigen zeggen het Bredase carnaval al 40 jaar! Maar wel op een heel prettige manier vinden de Ginnekense Boeren. Deze band staat met al hun blazers garant voor een swingende muzikale afsluiting van deze altijd gezellige carnavalsavond.

Uw gastheer is dus de Boeren Sociëteit Ginneken. Deze werd opgericht in 1977 en is sindsdien een bloeiende carnavalsvereniging die draait op plezier, gezelligheid en creativiteit. Tijdens carnaval is de Boerensociëteit van begin tot het eind present en neemt deel aan de Ginnekense optocht (Broekentocht), de Brakkensliert en ook als Grote Groep aan de Grote Optocht in ’t Kielegat op carnavalsmaandag. De Boeren Sociëteit organiseert verder nog zelf activiteiten tijdens carnaval, zoals hun dweiltocht op dinsdagmiddag en uiteraard het kapellenfestival ”Carnabal” Dit jaar dus voor het eerst op zondagavond.

Het Carnabal kent zijn oorsprong al in de jaren tachtig. Sindsdien is deze avond niet meer weg te denken uit het Ginnekens carnaval. Daar hoort ook elk jaar een thema bij. Voor de Boeren is dat dit jaar “Schotse Speulen”. Dus heb je nog een mooie kilt, trek aan en dans mee. Maar wees gerust: andere drachten, spelers of nationaliteiten zijn net zo welkom.

De Boeren bij Boerke verwelkomen deze avond graag elke enthousiaste carnavalsgast! [l]