Pronkstukken van Paulus: uit onze depots

ULVENHOUT - Regelmatig brengen bezoekers aan het museum van Paulus van Daesdonck te Ulvenhout kleine of grote objecten mee voor de collectie van het museum. Een erfenis, een boedelscheiding of een verhuizing brengt iets naar voren dat we niet meer nodig hebben, maar te goed is om weg te gooien.

Objecten uit het huishouden, schilderijen, wandborden; van alles krijgt de kring aangeboden.Het wordt opgeslagen in het depot en ligt daar te liggen.

Op zondag 3 februari opende Paulus een tentoonstelling over een aantal objecten van waarde, in de loop der jaren geschonken. Vaandels van verenigingen uit de oude gemeente Ginneken en Bavel – de dorpen Bavel, Galder, Ginneken, Heusdenhout , Strijbeek en Ulvenhout. Schilderijen van monumentale panden uit die dorpen; historische wandborden en documenten. Pronkstukken uit het depot van museum Paulus van Daesdonck. Het is een bijzondere “wissel”-tentoonstelling. Om de een of twee maanden wordt een gedeelte vervangen door weer andere pronkstukken. De tentoonstelling loopt tot 15 september – Open monumentendag.

Op zondag 10 maart is de tentoonstelling in zijn huidige vorm nog te zien. Daarna worden de eerste wisselingen aangebracht. Zet 10 maart alvast in uw agenda

Zondag 3 maart: carnaval is het museum gesloten.

Zondag 10 maart: 14.00-16.00 uur Pennendijk 1, Ulvenhout, toegang gratis. [l]