Boulen bij Va-Tout. FOTO T. VAN NIEUWENHUIZEN
Boulen bij Va-Tout. FOTO T. VAN NIEUWENHUIZEN T. van Nieuwenhuizen

Va-Tout speelt 11e dag van de Nationale Petanque Competitie

BREDA - Zaterdag 23 februari werd door Va-Tout al weer de 11e competitiedag gespeeld. Drie teams gaven acte de présence. Va-Tout 4 was vrij.

Va-Tout 1 ontving thuis Amicale Cuijk 1, koploper in de 2e divisie. De ontmoeting in november werd door Amicale Cuijk met 6-2 gewonnen. Er stond dus wel enige spanning op deze wedstrijd. De eerste doubletronde leverde één overwinning en twee verliespartijen op (9-13, 13-10, 10-13). Alle hoop was gevestigd op de tripletronde, maar ook die werd verloren (4-13 en 9-13). Alleen als alle drie de partijen in de 2e doubletronde zouden worden gewonnen, was er nog zicht op een gelijkspel. Twee partijen werden gewonnen met 13-1 en 13-8. De derde partij ging helaas met 3-13 verloren. Amicale Cuijk 1 won de wedstrijd met 3-5 en blijft koploper.

Va-Tout 2 (4e divisie) reisde af naar Leidschendam voor de return tegen Grand Cru’82. In november was de winst met 5-3 naar Va-Tout gegaan. Va-Tout 2 had duidelijk minder grip op het speelterrein in Leidschendam dan de thuisploeg en werd op “plaatsen” geklopt. Uitslag een teleurstellende 6-2 overwinning voor Grand Cru’82.

Va-Tout 3 speelde een thuiswedstrijd tegen JBC Dongen 3, koploper in de 5e divisie. Het wilde maar niet lukken bij Va-Tout 3 en er werd slechts één partij gewonnen. Einduitslag 1-7 voor de spelers uit Dongen.

Er zijn nog drie speeldagen te gaan in de NPC. De eerstvolgende dag is 9 maart a.s. Va-Tout 1 speelt dan als enige thuis en wel tegen Randenbroek 1. Va-Tout 2 gaat naar Schiedam voor de ontmoeting met L’Esprit 1. Va-Tout 3 neemt het in Middelburg op tegen Middelburg 3 en Va-Tout 4 speelt in Valkenswaard tegen Dommels Boeleke 3.

Uitslag Valentijns toernooi

1. Linda Schuurbiers en Tom van der Voort (Petangeske). 2. Lies Borburgh en Marc Jerusalem (Mix). 3. Marian van Campen en Angela Schuurbiers (Mix). 4. Marjan Buuron en Toon de Graaf (Va-Tout). 5. Noëla Mortelmans en Johan Verbocht (Mix).

Kom kennismaken met Va-Tout

In verband met Carnaval is er op zaterdag 2 maart a.s. geen introductiemiddag. Maar jij bent uiteraard altijd welkom op een van onze speeldagen. Bekijk onze website www.va-tout.nl. [l]