Winnaars Piet van Oorschot en Eddy Roovers.
Winnaars Piet van Oorschot en Eddy Roovers. Charles van Beek

Piet van Oorschot en Eddy Roovers driebandenkampioen

BREDA - Afgelopen week werd het driebanden toernooi om het kampioenschap van Het Liesbos gehouden. KUK, KBO en BCLB spelen wekelijks hun competitie in het gemeenschapshuis Het Liesbos. Zij hadden gezamenlijk 28 spelers ingeschreven die op basis van hun gemiddelde onderverdeeld waren in een A en B poule.

Onder leiding van organisator Charles van Beek was in overleg met de deelnemende verenigingen het schema gemaakt en vanaf dinsdagavond 19 februari werd iedere avond in de verschillende poules strijd geleverd.

Finalewedstrijden

Zaterdagmiddag 23 februari waren de finalewedstrijden, in een knock out systeem, met een start in de achtste finale. Aan het einde van de middag werd onder grote belangstelling de finale gespeeld in de A poule tussen Piet van Oorschot, lid van KUK, en Werner van de Borst, lid van BCLB. Piet werd in een spannende finale de grote winnaar en kampioen van de A poule van Het Liesbos. Zowel Piet als Werner hadden tot aan de finale boven hun gemiddelde gespeeld en alle partijen gewonnen. In de B finale werd er door de twee clubleden van BCLB, Eddy Roovers en Jan de Craen strijd geleverd. Eddy en Jan maakten er een mooie partij van, die door Eddy werd gewonnen en er met het kampioenschap van de B poule van door ging. Het was een gezellig toernooi met een goede deelname en veel publiek op zaterdagmiddag. De overwinningen van Piet en Eddy werden nog onder het genot van een drankje en hapje uitgebreid gevierd. Piet en Eddy proficiat met jullie mooie overwinning.[l]