Informatie en advies voor mantelzorgers in Breda.
Informatie en advies voor mantelzorgers in Breda.

Nieuwe activiteiten voor mantelzorgers

BREDA - De langdurige zorg voor een zieke naaste of familielid, heeft veel invloed op de mantelzorgers. Om mantelzorgers in Breda te ondersteunen, organiseert StiB diverse activiteiten.

Op 20 maart is er de bijeenkomst ‘Help! Wanneer angst je leven beheerst’ voor mantelzorgers en vrijwilligers.

Op 22 maart start een cursus voor familie van mensen met dementie of NAH. Beide vinden plaats op Heerbaan 100. Aanmelden kan via info@stib-breda.nl of 076 750 32 00.

Woensdag 20 maart

Help! Wanneer angst je leven beheerst. Deze middag leren mantelzorgers meer over angst, zoals angst voor sociale situaties, angst voor ziektes of overmatig piekeren. Zij krijgen tips en handvatten hoe het beste om te gaan met iemand die angsten ervaart. Aan de orde komt welke organisaties kunnen bijstaan met hulp, informatie en advies. De bijeenkomst wordt gegeven door StiB en Indigo Brabant. Mantelzorgers zijn van harte welkom van 14.00-16.00 uur. Ook voor vrijwilligers is het een interessante middag. Deelname aan deze bijeenkomst is gratis.

Vanaf vrijdag 22 maart

Cursus voor familie van mensen met dementie of NAH. In deze cursus krijgen mantelzorgers informatie over dementie en niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en advies over hoe zij het beste kunnen omgaan met hun familielid en de situatie. Er is tijdens de middagen veel ruimte om ervaringen uit te wisselen. Deelname kan helpen meer grip op de situatie te krijgen. Het kan de kans op overbelasting verkleinen.

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten op 22 en 29 maart, 5 april en 24 mei van 13.00-15.30 uur.[l]