De erfenis van bisschop Ernst

TETERINGEN - Toine van den Hoogen geeft maandagavond 11 maart een lezing bij Levenskunst Zuiderhout. De emeritus professor verbonden aan de Radboud Universiteit vertelt over de erfenis van bisschop Ernst.


Bisschop Ernst was een geliefde bisschop in het bisdom Breda. Van 1967 tot 1994 had hij de leiding over het bisdom. Hij werd vooral gewaardeerd voor de manier waarop hij zijn bisdom bestuurde. Hij liet mensen in hun waarde en benadrukte de eigen verantwoordelijkheid. Zijn gedachten werden gedragen door zijn geloof en levensvisie gebaseerd op die van filosoof Levinas. Toine van den Hoogen heeft zich verdiept in het leven van bisschop Ernst. Hij zal tijdens de lezing ingaan op de achtergronden van de visie van de bisschop en de consequenties voor zijn pastoraal handelen.


Iedereen welkom
De bijeenkomst vindt plaats in Park Zuiderhout, Arnold Janssenlaan 46 in Teteringen. Aanvang is 19.30 uur. Aanmelden is niet nodig. De mogelijkheid bestaat om voorafgaand aan de lezing een hapje te eten in het Grand Café van Park Zuiderhout. Hiervoor is wel een reservering nodig. Dit doet u via het serviceteam, serviceteam@parkzuiderhout.nl of (076) 578 40 00.[l]