Juf Jacqueline voorop in de muzikale optocht. FOTO MAURICE VAN DE LISDONK
Juf Jacqueline voorop in de muzikale optocht. FOTO MAURICE VAN DE LISDONK Maurice van de Lisdonk

Spetterende muziekdagen op Kbs St. Joseph

BREDA - Drie jaar geleden ontving Kbs St. Joseph voor de eerste keer subsidiegelden in het kader van Muziekimpuls. Deze subsidie is bedoeld om drie jaar te kunnen investeren in meer en beter muziekonderwijs. Groepsleerkracht Jacqueline Heilema ontpopte zich als een inspirerende muziekdocente en -coach, een taak die haar op het lijf geschreven is. In alle groepen wordt sindsdien uit volle borst gezongen en gemusiceerd.

Hoe kun je drie jaar intensief muziekonderwijs beter afsluiten dan met de ‘Joseph in Harmonie’-dagen? Maandag 25 en dinsdag 26 februari werden de ‘Joseph in Harmonie’-dagen voor het eerst gehouden. Twee dagen ondergedompeld worden in muziek, zélf ervaren hoe het is om te drummen of ukelele te spelen. Met je klasgenoten samen een popband vormen, met gitaar, keyboard en drumstel. Genieten van een concert van het ‘Orkest Nieuwe Veste Plus’. Als kleuter zelf een echte viool of cello in handen krijgen.

De aftrap voor de ‘Joseph in harmonie’-dagen was een rondgang door de wijk, waarbij alle leerlingen met hun zelfgemaakte instrumenten de optocht kleur en klank gaven.

Had de school vorig schooljaar 2 swingende DJ-dagen, dit keer maken de leerlingen dus kennis met diverse muziekinstrumenten. Volgend schooljaar zal de cyclus worden afgerond met “Joseph, the Voice”-dagen. De menselijke stem, een kostbaar instrument waarover iedereen beschikt, staat dan centraal. Door deze cyclus komen alle leerlingen van Kbs St. Joseph gedurende hun basisschooltijd met diverse muziekdisciplines in aanraking. Welk kind gun je dat nou niet? [l]