De drie winnaars van Tessenderlandt. FOTO ALBERT VAN DEN BOOGAARD
De drie winnaars van Tessenderlandt. FOTO ALBERT VAN DEN BOOGAARD Albert van den Boogaard

Tessenderlandt wint eerste prijs kampioenschap timmeren

BREDA - Op 30 januari jl. hebben Mike Vermonden, Willie Broeders en Mart Boomaars als team de eerste plaats behaald bij de provinciale kampioenschappen timmeren in Den Bosch. Mike en Mart zijn leerlingen van Tessenderlandt, Mart van Christoffel. Alledrie doen ze dit jaar eindexamen Bouw, Wonen en Interieur.

Omdat ze in november al de beste van onze school werden, mochten ze in Den Bosch gaan strijden tegen vier andere scholen. In twee uur tijd moesten ze een plantentafel met een betonnen blad maken die aan de hoogst mogelijke eisen moest voldoen. Onze drie kanjers waren als enigen binnen de gestelde tijd klaar. Daarna begon het lange wachten op de uitslag. In een zaal met meer dan 300 bezoekers mochten dus onze drie vakkanjers het podium op om de felbegeerde beker in ontvangst te nemen.

Het verhaal stopt hier nog niet want nu gaan deze mannen kampioen van heel Nederland proberen te worden; 21 maart moeten ze het op gaan nemen tegen de winnaars van alle andere provincies in ons land. Dit gaat in de Rai in Amsterdam plaats vinden. We houden u op de hoogte! [l]