RBB Jeugdteam U15 weer overtuigend kampioen

BREDA - Op zaterdag 9 februari heeft het RBB-Jeugdteam haar beslissende thuiswedstrijd in de badminton jeugdcompetitie gespeeld. Het team U15 (onder 15 jaar) sloot deze wedstrijd af met een royale overwinning van 8-0, op het team van BC Oosterhout.

Daarmee hebben zij in 13 competitie-ontmoetingen totaal 88 wedstrijdpunten gescoord, door 11 wedstrijden te winnen, 2 wedstrijden gelijk te spelen en geen wedstrijd verloren. Het team van BC Bavel werd 2de, met 85 punten en nota bene 1 wedstrijd meer gespeeld. Het RBB team is met dit resultaat overtuigend regiokampioen geworden. Dit is voor de 3e maal op rij dat een RBB jeugdteam regiokampioen is geworden. Dit is een uitzonderlijke prestatie binnen de jeugdcompetitie in Brabant.

Zij speelden in een poule van 7 teams, t.w.: RBB-Breda, BC Bavel, BC Oosterhout, BC De Zwaluwen Prinsenbeek, BC Gilze, BV Blauw-wit Roosendaal en BC De Drieschaar Ossendrecht. De RBB teamspelers waren: Nora Hulspas, Roos Kanselaar, Jop Vermeulen en Tygo Willekes. Wat zeker heeft bijgedragen aan dit mooie resultaat is, dat 3 spelers extra trainingen volgen of hebben gevolgd bij RTC-Breda, het centrale badminton trainingscentrum en badmintonschool voor Midden- en West-Brabant,. Een compliment aan de ouders / begeleiders is ook op zijn plaats. Zonder hen is dit allemaal haast niet realiseerbaar.

Het kampioensteam ontving uit handen van Rob van Leeuwen, trainer en competitieleider RBB, een fraaie herinneringsmedaille. Zij wachten nu op een uitnodiging, om te spelen om de Brabantse kampioenstitel en bij winst spelen zij daarna om de landstitel. Dat zou mooi zijn, want dit zou de 3e landstitel op rij kunnen worden voor een RBB-jeugdteam.

Voor nader informatie: Hans Emmerik, namens Regionale Badmintonbond Breda(RBB). Tel. (076) 587 21 25. E-mail: rbbbreda@rbbbreda.nl. [l]