Team Sprint voor World Games 2019. FOTO ERIK RIEL
Team Sprint voor World Games 2019. FOTO ERIK RIEL Erik Riel

Drie atleten Sprint naar World Games in Abu Dhabi

BREDA - Cynthia Riel, Jordan Beute, Femke Bongers en hun coach Karien Musters, allen van atletiekvereniging Sprint Breda zijn klaar om op 7 maart te vertrekken naar Abu Dhabi. Zij vliegen naar deze stad om deel te nemen aan de Special Olympics World Games. Dit is in 2019 het veruit grootste sportevenement van het jaar.

De atleten uit Breda en Hank maken deel uit van Team NL.

Van 14 tot en met 21 maart strijden in totaal 7.000 sporters met een verstandelijke beperking uit meer dan 170 landen tegen elkaar tijdens deze Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi. De 65 sporters en 23 coaches van Team NL zullen in Abu Dhabi actief zijn in 13 takken van sport: atletiek, bowlen, golf, gymnastiek, handbal, inline-skaten, judo, paardrijden, tennis, wielrennen, zeilen, zwemmen en open water zwemmen.

Deelname aan de World Games is voor de sporters de kans van hun leven en tegelijkertijd de moeilijkste competitie ooit. Door middel van de World Games kunnen de sporters hun talenten en vaardigheden op wereldniveau tonen en laten zien dat zij net zoveel respect en waardering verdienen als andere sporters op topniveau.

Special Olympics

Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 170 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Daarmee verbetert de kwaliteit van hun leven. [l]