Thema-avond 'De mogelijke complicaties bij diabetes'

BREDA - In de regio Breda zijn naar schatting 15000 mensen die risico’s lopen dat ze complicaties krijgen ten gevolge van hun diabetes. Daarom houdt de werkgroep Breda van de Diabetes Vereniging Nederland op 13 maart een avond over “De mogelijke complicaties bij diabetes”. Deze avond vindt plaats in het ziekenhuis Amphia, in De Gehoorzaal (3), Langendijk 75, 4919 EV, Breda. De toegang is gratis. De bijeenkomst begint om 19.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur.


Dr. C. van Guldener, internist van het Amphia Ziekenhuis, verzorgt de avond. Dr. Guldener is specialist voor Vasculaire Geneeskunde. Vasculaire Geneeskunde houdt zich bezig met de bloedvaten.

Al bijna 1,2 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. Elke week komen er in Nederland 1200 bij! Door een verbetering van de diabeteszorg in Nederland is het aantal ziekenhuisopnamen voor deze patiënten afgenomen. Maar door een verstoorde suikerhuishouding krijgen 40-50% van de mensen met diabetes last van één of meerdere complicaties. Dat kunnen hart- of vaatziekten zijn, oogproblemen, nierschade of aantasting van de zenuwen.

De Diabetesvereniging vindt het van groot belang dat mensen met diabetes zich bewust zijn van de risico’s. En samen met hun huisarts, praktijkondersteuner of diëtist(e) zoeken naar een passende manier om met hun diabetes om te gaan. Met een actieve inzet van de zorgverlener en de mensen met diabetes is het mogelijk om de risico’s op complicaties sterk te beperken.

Meer inlichtingen over deze avond: Gert de Jong, 06-33708629 of Joostdejong12@gmail.com of 06-28113854. [l]