Foto van schilderij van Kees Habraken
Foto van schilderij van Kees Habraken Kees Habraken

Kees Habraken neemt deel aan groepstentoonstelling in Coevorden

BREDA - De Bredanaar Kees Habraken reist al jarenlang de wereld over. De ontmoetingen tijdens deze reizen inspireren hem tot het maken van zijn olieverfschilderijen, met name portretten. Deze zijn nu te zien in museum Thijnhof in Coevorden tot 28 april.

Het resultaat is een serie fraaie, krachtige en kleurijke portretten met kenmerkende gezichtsexpressie. Ontmoetingen en Emoties is de naam van zijn werk. In dit werk komen zijn drie passies bijeen: zijn voormalige werk als psychotherapeut, het reizen en het schilderen.
“Het zijn als het ware paralelle processen die plaatsvinden in het ontstaan van mijn schilderijen en mijn psychotherapeutische behandelingen in het verleden. Bij beide is sprake van een creatief proces een creatief denken. Je ontmoet mensen komt met hen in contact en creëert van daaruit iets nieuws” aldus Habraken. Een van de werken is “Shy” vrouw van de Dorze stam in Ethiopië (zie foto). Op 21 april is er een “Meet en Greet’ in Thijnhof Habraken zal dan over zijn werk vertellen. Niet alleen het werk van Habraken wordt getoond.
Voor info over de andere exposanten zie de website van https://www.thijnhof.nl
Meer werk van Habraken is te zien op: www.keeshabraken.nl