Finalisten van het snerttoernooi. FOTO T. VAN NIEUWENHUIZEN
Finalisten van het snerttoernooi. FOTO T. VAN NIEUWENHUIZEN T. van Nieuwenhuizen

Gezellig snerttoernooi bij Va-Tout

BREDA - Het jaarlijkse snerttoernooi bij jeu de boulesvereniging Va-Tout aan de Nieuwe Inslag 89 in Breda telde weer flink wat leden die eerst de sportieve strijd aan gingen en na afloop zich tegoed deden aan een voortreffelijke bord snert met brood en spek. De deelnemers waren verdeeld over een poule voor de vrouwen en een poule voor de mannen. De winnaars van de beide poules speelden daarna nog een finalepartij tegen elkaar.

In de vrouwenpoule was het team Marian van Campen en Marga Groeneveld het sterkst met 4 overwinningen en een saldo van 37. Zij gingen dus de finale spelen. Bij de mannen was de winnaar niet zo snel bekend. Jaco Elve en Hans Molier speelden een lange laatste poulewedstrijd tegen Dick Peters en Huib Dieleman. Dick en Huib wonnen weliswaar nipt hun partij, maar kwamen in de ranking net één puntje tekort om ook het team van Jan van der Velden en Wim de Wit voor te blijven. Met als gevolg dat Jan en Wim poulewinnaar werden bij de mannen met 4 gewonnen partijen een saldo van 19. De finalepartij werd dus gespeeld door Marian van Campen en Marga Groeneveld, tegen Jan van der Velden en Wim de Wit. Nooit eerder in de lange traditie van het snerttoernooi won een vrouwenteam de finale. Maar Marian en Marga waren zeer gemotiveerd om daar verandering in te brengen en versloegen het mannenteam royaal met 13-5. Hulde aan de “snertmeiden”!

Nationale Petanque Competitie

Zaterdag 9 maart was de 12de speeldag van de NPC. Va-Tout 1 (2e divisie) speelde thuis tegen Randenbroek 1 uit Amersfoort. Captain Lies Borburgh meldde nog nagenietend een mooie en duidelijke overwinning voor Va-Tout met 7-1. Een prima resultaat, omdat hierdoor handhaving in de 2e divisie zeker is. Va-Tout 2 (4e divisie) reisde naar Schiedam voor de ontmoeting met L’Esprit 1. De eerste doubletronde werd met 1-2 gewonnen. In de tripletronde werden de punten gedeeld: 1-1. Helaas werd de tweede doubletronde verloren met 2-1, waarmee de einduitslag 4-4 werd. Va-Tout 2 heeft nog steeds één punt achterstand op de kloploper, met nog maar twee speeldagen te gaan.
Va-Tout 3 (5e divisie) was te gast bij CJB Middelburg 3. Zowel de eerste doubletronde als de tripletronde werden verloren. De 2e doubletronde werd toch nog verrassend spannend. Alle drie de partijen kwam op de stand 12-12 en alle drie de Va-Tout-teams wonnen met 12-13! Eindstand 5-3 voor CJB Middelburg 3. Va-Tout 4 (6e divisie) speelde de return tegen Dommels Boeleke 3 in Valkenswaard. Onze Va-Tout-ers voelden het speelterrein goed aan en dat was te merken aan de uitslagen. De eerste doubletronde leverde twee winstpartijen op. Ook de beide tripletpartijen werden dik gewonnen, zodat na twee speelronden de tussenstand 1-4 voor Va-Tout was. In de tweede doubletronde werd één partij verloren. De eindoverwinning was met 2-6 voor Va-Tout.

Kom eens een kijkje nemen

Lijkt het spelen van petanque je wel leuk, kom dan gerust eens een kijkje nemen op een van de speeldagen. Het verplicht je tot niets. Kijk op de website www.va-tout.nl voor meer informatie. [l]