Terda 1 haalt uit

BREDA - Met een knappe 17-5 zege op de nummer 2 Wion, handhaaft het eerste team zich op de derde plaats. Ook de jeugdploegen wisten thuis hun wedstrijden te winnen.

Terda 1

Veel toeschouwers bij de wedstrijd van het eerste. Na de spectaculaire 14-13 zege op de koploper vorige maand, was het zelfvertrouwen behoorlijk gestegen nu de nummer 2 WION naar Breda was gekomen. De uitwedstrijd was eerder kansloos verloren. Dat was in de periode dat de personele bezetting van het team behoorlijk gehavend was met 2 zware blessures bij de heren en 2 zwangerschappen en een verhuizing bij de dames. Met 2 spelers uit het 2e en Elizabeth uit de jeugd erbij stoof het 1e uit de startblokken, rust al 8-2. Ook na rust werd er volop gewerkt aan het doelsaldo. Met 17-5 was coach Frank zeer tevreden. Topscoorder was Elizabeth met liefst 6 doelpunten.

Terda 2

Het tweede wilde revanche voor de verloren inhaalwedstrijd tegen het laaggeklasseerde SKV. Maar ook tegen Korbatjo, waar uit ruim van was gewonnen, liep het voor rust van geen kanten. Na rust ging het wat beter met inbrengen van Hongaarse international Krisztian en jeugdspeler Douwe. Maar hun 5 doelpunten waren te weinig om de 9-11 nederlaag te ontlopen. Met 10 uit 9 wedstrijden nog wel steeds op de 2 plek van de competitie!

Jeugd

Met een gehavend team moest Terda B1 van start gaan tegen PSV B1. De ervaren Thieme en de jonge Jelte wisten moeiteloos in te voegen en zo kon Terda toch nog een aardig spel wegzetten. In de tweede helft dreigde Terda wat weg te zakken. Gelukkig wisten ze weer tijdig te scoren waardoor ze uiteindelijk met 10-6 konden winnen. Hiermee blijven zij op de eerste plaats staan in hun competitie. De C’s van Terda stonden zaterdag met krap 8 man in het veld. Om bovenin de poule te kunnen blijven meedraaien was winst op Keep-Fit C2 noodzakelijk. Er lag dus enige druk op het team. De wedstrijd startte gelukkig positief. Binnen 5 minuten maakte Jelte de eerste treffer van de wedstrijd. Terda was wederom goed bezig. Al zoekend naar de beste kans kreeg Zeb de bal in handen en scoorde zijn allereerste doelpunt in zijn carrière. Dat het geen gelukstreffer was, bewees hij na 3 minuten; zijn tweede schot van afstand ging er netjes in. Met een 7-4 voorsprong bij rust keken ze uit naar de overwinning. Aranka maakte na rust ook haar eerste doelpunt bij Terda. Dat leverde een 10-5 stand op. Met nog een kwartier te gaan kon er nog van alles gebeuren. Ondanks de 4 treffers van de zeer gedreven Sjoerd wist Keep- Fit toch nog terug te komen tot 10-9, maar gelukkig kwam daar het reddende eindsignaal. Een mooie overwinning voor het sterke 8-tal van Terda C. De jongste ploeg wist ook flink te scoren. Onder de goed debuterende scheidsrechter Liesanne verloor de D1 nipt met 8-13. Topscoorder was dit keer Inge met 6 doelpunten. Ook Ricardo maakte er weer eentje.