Elite-beloften. V.l.n.r.: Daaf Koemans, Stijn Rovers, Julien van Winden,Germon Peeters, Alexander Picard,Bart Dielissen, Kevin Reuvers en Dennis Mertens. FOTO FRANK VAN DER GEEST
Elite-beloften. V.l.n.r.: Daaf Koemans, Stijn Rovers, Julien van Winden,Germon Peeters, Alexander Picard,Bart Dielissen, Kevin Reuvers en Dennis Mertens. FOTO FRANK VAN DER GEEST Frankvan der Geest

Elite beloften team Wielervereniging Breda klaar voor nieuw seizoen

BREDA - Wielervereniging Breda presenteerde haar teams in Cultureel Sociaal Centrum ’t Kraaienest voor pers en publiek. Sommige teams waren zo groot dat het podium te klein was.

Het elite-beloften team onder leiding van ploegleider Peter Rovers heeft voor 2019 een uitgebreid programma af te werken. Buiten de traditionele wedstrijden staat nu ook een internationale beloften competitie op de rol. Deze Wedstrijden U23 Road Series wordt in België en Nederland verreden. De Combinatie WV Breda, De Jonge Renner, Willebrord Wil Vooruit en Theo Middelkamp neemt hieraan deel.

Koers kapitein Bart Dielissen is in de wedstrijd de man die het een ander aanstuurt en hand en spandiensten verleent door de renner op de juiste plek afzet. Daarbij wordt hij ondersteunt door Daaf Koemans. Talenten als Kevin Reuvers, Lars Akkermans en Gijs de Swart zullen het af moeten maken. Met Germon Peeters, oud Nederlands kampioen bij de amateurs, heeft Rovers een man binnen gehaald die in de eindsprint punten kan pakken Hij zou zomaar kunnen verrassen met de volle winst. Al met al gaat het team met volle vertrouwen van start in het nieuwe wielerseizoen.

Renners

Beloften mannen: Lars Akkermans, Floris van den Broek, Jeffrey Kiepe, Dennis Mertens, Kevin Reuvers, Gijs De Swart, Julien van Winden, Jaimy Gillesen. Elite mannen: Bart Dielissen, Daaf Koemans, Germon Peeters, Alexander Picard, Stijn Rovers, Bryan van Rutten. Ploegleider: Peter Rovers, Mekanieker Marc de Jong en trainer Vincent van Wersch

Programma Elite-beloften

Clubcompetitie mannen omvat 10 wedstrijden onder andere in Veendam, Spijkenisse, Puttershoek en Berg en Dal. Daarnaast wordt er deelgenomen aan de Beloften competitie met wedstrijden in Brussel (B), Goes, Mierlo, Bassenge (B), Voerendaal en Wanfercée-Baulet (B). Verder rijdt de selectie een etappe koers in Kosovo en diverse vrije klassiekers, zoals in Den Hout, Gilze en Dongen.

Naast het wielrennen biedt WV Breda ook mountainbiken voor jeugd, vanaf 10 jaar, en senioren aan. Zowel voor wedstrijd rijders als voor de fun. Verder Para-cycling (ID-paracycling) en handbiken. Deze beide disciplines eveneens voor wedstrijdrijders als voor de fun. Tenslotte heeft de vereniging een groep voor toer skeeleraars.

Voor meer info: wvbreda.nl. [l]