Concertkoor Breda zingt Rossini Petite Messe Solenelle

BREDA - Het Concertkoor Breda brengt de Petite Messe Solennelle van Gioachino Rossini ten gehore onder leiding van zijn dirigent Geert van den Dungen.

Wie alleen Rossini’s teksten leest en niet zijn noten, zou kunnen denken dat hij nogal luchtig omging met de religieuze bagage van deze mis. Het werk werd gecomponeerd in opdracht van een bevriende graaf voor de inwijding van diens privékapel in de Parijse voorstad Passy. Daar ging het op 14 maart 1864 in première. De Petite Messe Solennelle is zowel feestelijk als sober, bij vlagen dramatisch, dan weer ingetogen. Zijn opera-idioom is herkenbaar en het belcanto in de solopartijen is nooit ver weg. Toch had Rossini, zoals hij schreef aan zijn vakbroeder Franz Liszt, “met oprechte liefde voor de religie” aan deze compositie, zijn “oudedagszonde”, gewerkt.

Bewust is gekozen voor een originele uitvoering van deze Petite Messe Solenelle onder begeleiding van: Vincent van Amsterdam, accordeon; Ben-Martin Weyand, piano. Uitvoerende solisten zijn: Margreet Rietveld, sopraan; Christof Laceulle, tenor; Astrid Krause, alt; Daniël Vecht, bas.

Het concert vindt plaats op zondag 24 maart, aanvang 15.00 uur, kerkdeuren open vanaf 14.15 uur, duur uitvoering ongeveer 2 uur (incl pauze); Sint Laurentiuskerk, Ginnekenweg 333, 4835 ND Breda - Ginneken.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.concertkoor.nl (evt. 06-10089415), de Vrije Boekhandel, Boekhandel van Kemenade & Hollaers en bij de VVV. U parkeert gratis op het nabij gelegen Schoolakkerplein, bij invaliditeit op verzoek dichterbij. Na afloop van het concert is er gelegenheid voor een gezellig samenzijn in café-restaurant Oncle Jean, recht tegenover de kerk. Wij verheugen ons erop u te mogen verwelkomen. [l]