Atelier Raamberg.
Atelier Raamberg.

Bredase kunstenaars heten publiek welkom in Raamberg

BREDA – Ze heten Marijke van der Straten, Joke Oomen en Christine Switters. Wat hebben ze gemeen, behalve dat ze in de gemeente Breda wonen? Dat ze schilderen. En dat ze zeer verschillend werk maken. Dat zijn niet de enige overeenkomsten. Ze willen alle drie hun hoofd, hart en atelier leegmaken door middel van een grote opruiming op 30 en 31 maart.

Dat weekend gaan ze samen met hun ateliercollega's hun werk voor een schappelijke prijs van de hand doen. “Voor een paar tientjes heb je al een mooi en goed werk.” Want ze willen zoveel mogelijk dat hun werk verhuist naar mensen thuis. De acht kunstenaars hebben zeer verschillend werk: van van abstracte olieverfschilderijen naar doeken in acrylverf die semi-figuratief zijn. Er zijn ook werken die een wonderlijk landschap voorstellen, grafisch werk dat voor meerledige uitleg vatbaar is en tekeningen van vogel, portret tot mensenkind. Beelden zijn er in verschillende maten en materialen. Daarvoor hebben de kunstenaars een apart ruimte ingericht.

Alle kunstenaars zijn opgeleid aan de kunstacademie, dus ja, kwalitatief goed werk maken zij. “Maar we willen elke keer onszelf uitdagen naar nieuw werk, naar andere wegen inslaan en dan werkt een leeg of nagenoeg leeg atelier, meer dan goed. Noem het naar, dat we net als de dieren de lente in onze bol hebben en volop aan het werk willen in 'nest'”.

Het atelier Raamberg, gevestigd aan de Raambergweg 7, in Klein Zundert, heeft behalve de drie genoemde vrouwen ook Wil Luijten, Annie van Strien, Monica Blom, Marijke Venghaus en Magreet Jansen twee dagen per week aan het werk.

Op 30 en 31 zijn ze allemaal is het atelier van elf tot vijf uur. [l]