Voorlichtingsactie: 'De aanlijner wint'

BREDA - De boswachters van Staatsbosbeheer gaan zondag 17 maart in gesprek met de bezoekers van het Mastbos om aandacht te vragen voor de start van het broedseizoen. Tijdens het broedseizoen, wat loopt van 15 maart tot 15 juli, is de natuur het meest kwetsbaar. Door bewustzijn te creëren hopen de boswachters dierenleed te voorkomen en overlast te beperken.

Voorlichtingsactie

In de gebieden van Staatsbosbeheer zijn honden bijna overal welkom. De naam van de voorlichtingsactie, ‘De aanlijner wint’, zegt in het kort waar de voorlichtingsactie hoofdzakelijk om draait. In vrijwel alle natuurgebieden moet de hond altijd aan de lijn.

Nu het voorjaar voor de deur staat willen we de noodzaak van ons beleid extra onder de aandacht brengen met onze voorlichtingsactie op zondag 17 maart in het Mastbos te Breda.

Helaas worden er jaarlijks tal van gewonde of dode dieren aangetroffen ten gevolgen van een loslopende hond. Reeën leggen hun kalfjes in het gras en sommige vogels broeden op de grond waardoor ze extra kwetsbaar zijn. Een bezoekje van een hond kan al voldoende zijn voor de moeder om het nest achter te laten.

Tijdens de voorlichtingsdag zullen de boswachters zowel op een positieve manier uitleg geven over de toegangsregels, als laten zien welke consequenties het niet naleven van deze regels kan hebben. Ook zullen de bezoekers verwezen worden naar locaties waar honden wél los mogen lopen. Uiteraard kunnen geïnteresseerden ook allerlei andere vragen stellen aan de boswachters!

Zeeland

In hetzelfde weekend zullen de Zeeuwse boswachters van Staatsbosbeheer in Zeeland-Noord bij Boswachterij Westerschouwen en in Zeeland-Zuid bij de Manteling van Walcheren dezelfde voorlichtingsactie organiseren. Door als boswachters samen te werken komen we dichter bij ons gemeenschappelijke doel; onze natuurgebieden leefbaar houden!

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen? Volg dan onze weblog: www.boswachtersblog.nl/westbrabant. [l]