Overwinning NAC onder 19 op Vitesse

BREDA - NAC-19 heeft zijn eerste zege in de eredivisie te pakken. Met de felle wind tegen scoorde Sjaak Kuyper een minuut voor rust. Daarna kwam Vitesse gelijk maar mede door het windvoordeel was het Yassin Azzagari die de 2-1 eindstand bepaalde.

Ook eerder in de week bij het bekerduel tussen NAC-17 en Feyenoord waren de weersomstandigheden door de felle wind bepalend. Feyenoord bleek het meest windbestendig en werkte na rust de 1-0 achterstand weg en bekert na de 1-2 verder. Sil van Doorn was de maker van de Bredase goal door een vrije trap via de muur in te schieten. NAC-15 kende weinig problemen met amateurvereniging Zeeburgia. Het werd 3-0 via een benutte strafschop van Mees Weeland. Corijn Kokkeel maakte handig gebruik van de felle wind en scoorde rechtstreeks uit een hoekschop de 3-0. Daarvoor was ook Omar Mekkaoui doeltreffend NAC-14 kende een off day bij AZ en verloor kansloos met 9-0. SC Heerenveen was in Breda te sterk voor NAC-13 via 1-4. Bij de Twin Games won NAC-12 met 9-2 van Excelsior. FC Den Bosch klopte NAC-11 met 6-9.