Terda B1 kampioen! FOTO RALF
Terda B1 kampioen! FOTO RALF Ralf

Terda B1 behaalt
kampioenschap

BREDA - Afgelopen zaterdag wisten onze B junioren ook hun 9e wedstrijd op rij te winnen. Met 18 punten is de ploeg niet meer in te halen door de concurrentie.

Ook nu wist Terda B1 tegen Focus B1 een meer dan prima wedstrijd weg te zetten. Focus wist het in de eerste helft Terda nog moeilijk te maken. Ruststand 7-6. In de tweede helft kon Terda weglopen van de tegenstanders, waarbij de makkelijke scorende Fenn er vandaag maar liefst 6 wist te scoren. Ook de rest van het team wist de korf goed te vinden en met een eindstand van 18-12 is Terda, 3 wedstrijden voor het einde van de competitie, niet meer in te halen en konden zij alvast het kampioenschap gaan vieren.

Terda C1 trok ook de goede lijn door van de laatste weken. Dit keer werd in de eigen thuishal te Prinsenbeek ADO C2 te verslaan met 8-3. Hierdoor is de 3e plek al veilig gesteld met nog 2 wedstrijden te gaan tegen de onderste 2 van de poule. Terda A1 moest ook tegen Focus, maar hier vielen de doelpunten moeizaam. Na rust ging het wat beter, maar de 9-22 nederlaag kwam hard aan. Het 2e seniorenteam is na de Kerst de weg kwijt met slechts 2 zeges uit de laatste 6 wedstrijden. Hierdoor komt de 2e plek in de poule onder druk te staan. Tegen koploper Nexus had Terda moeite met scoren zowel in de eerste als de tweede helft. wel veel kansen maar weinig geluk. Er werd gerust met een 2-9 achterstand door doelpunten van Ton en Hidde. Vol goede moed begon Terda aan de tweede helft om weer dichterbij te komen. Helaas gingen de kansen er niet in ondanks dat Terda een goede wedstrijd speelde. Bij Nexus gingen de kansen er wel in en werd er afgefloten met een 5-21 eindstand. Met nog 2 wedstrijden te gaan, kan Terda de tweede plaats nog steeds verdedigen.

Komende zaterdag uitwedstrijden voor alle teams. Op 30 maart is dan de laatste speelronde thuis in de eigen hal te Prinsenbeek (3 Linden). Om 10.00 uur de jongste ploeg (D1), de C1 om 11.00, de B1 om 12.00, Terda 2 om 13.00, de A1 om 14.10 en tenslotte Terda 1 om 15.20 uur.

Meer informatie over korfballen in Breda? Kijk eens op onze site www.kc-terda.com of mail naar info@kc-terda.com. [l]