De Zonnebloem afdeling Breda-Oost zoekt vrijwilligers

BREDA - Al vanaf 1969 zetten vrijwilligers van de zonnebloemafdeling Breda-Oost, bestaande uit de wijken Brabantpark en Heusdenhout, zich in voor wijkbewoners, die lichamelijk beperkt zijn. Ja….u leest het goed echt al vijftig jaar lang, dus deze afdeling haalt dit jaar Goud! Geweldig, maar de afdeling wil uiteraard doorgaan. Dat gaat ons pas lukken, als een aantal vrijwilligers zich aansluiten.

De afdeling zoekt zowel jongere als wat oudere vrijwilligers, die zelf ook in één van deze grote wijken in Breda-Oost wonen. Onze vele gasten (zo’n 103!) zitten te wachten op uw bezoek, een praatje, een wandelingetje, een spelletje of een gezamenlijke activiteit in de Poelewei of zelfs een één op één activiteit. Als vrijwilliger kunt u gasten bezoeken of meehelpen bij een activiteit of daarnaast ook een bestuurstaak op u nemen.

Wat uurtjes vrij!

Hebt u een paar uurtjes in de week vrij en wilt u zich inzetten voor onze gasten, die door hun lichamelijke beperking vaak weinig mogelijkheden hebben om erop uit te gaan om contacten te leggen. Dit vrijwilligerswerk geeft zo veel voldoening en dankbaarheid. Het geeft nieuwe contacten en zelfs vriendschappen.

Dit jaar bestaat de Nationale Vereniging De Zonnebloem 70 jaar! Door duizenden vrijwilligers al die jaren op de been gehouden. Kom in uw eigen wijk de afdeling versterken en maak het voor de oudere mens mogelijk een prettiger leven te leiden. Ze zijn U zo dankbaar.

Contact

U kunt contact opnemen om kennis te maken of om u aan te melden via 076-5646372 of via natalie.wiertz@zonnebloem.nl. “Wij zijn er zeer blij mee en geholpen!”, aldus de afdeling Breda-Oost. [l]