Deelnemers Joint the Race. FOTO HANS DE GRUIJTER
Deelnemers Joint the Race. FOTO HANS DE GRUIJTER Hans de Gruijter

Joint the Race bij Wielervereniging Breda

BREDA - Zondag j.l. werd op het Cor Vlemmix Circuit te Breda de eerste training in het kader van Joint the Race afgewerkt. Een groep mannen en vrouwen nam er deel aan onder leiding van Hans de Gruijter en Anton van Leest.

Onder een stralende zon én met toch nog een frisse noordenwind over het parkoers, begonnen 14 deelnemers aan de eerste training, waarin Balans centraal stond. Hoe zorg je dat jij de baas bent over je fiets, in plaats van andersom?

Na vele oefeningen stond na twee uur een enthousiaste en betrokken groep klaar voor een groepsfoto. Volgende week zondag de tweede training, waarin we aan de slag gaan met (het verbeteren van) de bochtentechniek.

Bij Join the Race, een project van de KNWU in samenwerking met wielerverenigingen, leren de deelnemers technisch beter fietsen en de fiets beter beheersen. In zes trainingen leer je een bocht écht goed aansnijden, stabiel op je fiets zitten, maar ook beter, veiliger en slimmer in een groep rijden. Hierdoor wordt het zelfvertrouwen vergroot. Wil je een keer een wedstrijd rijden of beter in de groep rijden bij toertochten, dat wordt tijdens deze trainingen geleerd. De trainingen worden bij WV Breda verzorgt door gediplomeerde trainers en ondersteund met video's. In een zevende training is het mogelijk om gezamenlijk een wedstrijd te rijden waarbij de trainer met je meefietst.

Tot ons grote plezier (en tot verdriet van een aantal geïnteresseerden) zat deze groep binnen een week vol. Daarom hebben we besloten een tweede Joint the Race aan te bieden. De tweede groep zal de zes trainingen volgen op zondagen van 9-11 uur op ons parkoers aan de Terheijdenseweg 520 in Breda. Eerste training op zondag 12 mei en de laatste training op zondag 16 juni. Voor meer informatie: info@wvbreda.nl. [l]