Jeugdrenners WV Breda, Rood-wit-blau voor de kampioenen. FOTO FRANK VAN DER GEEST Frank van der Geest

Wielerseizoen voor jeugd WV Breda gaat van start

BREDA - De lente is weer aangebroken en dat betekent dat de jeugd renners van Wielervereniging Breda starten met het wielerwegseizoen. De voorbereidingsperiode ligt achter de rug waarin al enkele trainingswedstrijdjes met wisselend succes gereden werden.

De jeugd groep van WV Breda telt ruim zestig leden, waarvan de meeste deelnemen aan wielerwedstrijden, In deze groep gaan heel wat talenten schuil. In de wintermaanden werden tijdens de Nederlandse kampioenschappen op baan en veld diverse titels gepakt. Ook tijdens het wegseizoen in 2018. Zo werden Axel Roks en Nicole van Sighem in hun categorieën Nederlands kampioen op de weg. Op de baan ging Axel Roks verder met het grossieren van titels. Zo won hij op de baan het goud op de onderdelen Omnium Duur en Omnium Snelheid.

Tijdens de Nationale Kampioenschappen in veld grepen maar liefst 3 renners van WV Breda de Nederlandse titel Veldrijden. Bij de meisjes won Fee Knaven in categorie 5. Bij de jongens was Levy Vermunt eerste in categorie 1 en Gijs van den Biggelaar in categorie 2. Daarnaast waren er podiumplaatsen voor Nicole van Sighem 3e meisjes cat2, Raf Bastiaansen 2e jongens cat. 2, Bart Huijbregts 2e jongens cat. 3., Al bij al een succesvol jaar.

De wielrentrainingen voor jeugd, worden afgewerkt op het Cor Vlemmix Circuit aan de Terheijdenseweg 520 te Breda. Met ingang van de zomertijd op dinsdag- en donderdagavond van half zeven tot acht uur onder begeleiding van gediplomeerde trainers.

Voor belangstellende kinderen, vanaf 7 jaar, die kennis willen maken met de wielersport is het mogelijk om een drietal gratis proeftrainingen te volgen. De vereniging beschikt over enkele fietsen, waarop zij het kunnen proberen. Voor meer informatie: info@wvbreda.nl of wvbreda.nl

Naast het wielrennen biedt WV Breda ook mountainbiken voor jeugd, vanaf 10 jaar, en senioren aan. Zowel voor wedstrijd rijders als voor de fun. Verder Para-cycling (ID-paracycling) en handbiken. Deze beide disciplines eveneens voor wedstrijdrijders als voor de fun. Tenslotte heeft de vereniging een groep voor toer skeeleraars. [l]