Prijswinnaars Man-Vrouw toernooi. FOTO FRED OORS
Prijswinnaars Man-Vrouw toernooi. FOTO FRED OORS Fred Oors

Voorlaatste speeldag Jeu de boulesvereniging Va-Tout

BREDA - Zaterdag 23 maart was alweer de voorlaatste speeldag van de NPC. Va-Tout 1 en 2 speelden thuis aan de Nieuwe Inslag 89 te Breda. Va-Tout 4 speelde de return tegen De Walnoot in Boxtel en Va-Tout 3 was vrij.

Va-Tout 1 (2e divisie) nam het op tegen Wij Liggen 1 uit Schijndel, dat één plaats hoger stond in het klassement. Voor Va-Tout 1 werd het weer een succesvolle dag. Het versloeg Wij Liggen 1 met duidelijke cijfers. Zowel de eerste doubletronde als de tripletronde werd gewonnen en met deze tussenstand van 5-0 was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. In de tweede doubletronde was er één verliespartij, waardoor de eindstand op 7-1 kwam. Twee punten voor het klassement, waardoor Va-Tout 1 een plaatsje stijgt.

Va-Tout 2 (3e divisie) ontving Middelburg 1. Voor beide teams was het een belangrijke wedstrijd. Middelburg 1 moest degradatie zien te voorkomen en had de meest sterke opstelling naar Breda gestuurd. Va-Tout 2 had bij winst nog steeds zicht op het kampioenschap. Kortom, er stond de nodige spanning op deze ontmoeting! Va-Tout 2 wist het “thuisvoordeel” jammer genoeg niet te benutten en in de eerste doubletronde ging de winst met 1-2 naar Middelburg. In de tripletronde werd de winst gedeeld, zodat de tussenstand 2-3 werd. De tweede doubletronde moest de doorslag geven. Va-Tout wist echter geen vuist te maken en verloor alle drie de partijen. Einduitslag 2-6 voor Middelburg 1.

Va-Tout 4 (6e divisie) speelde in Boxtel tegen de Walnoot 1. Thuis had Va-Tout weliswaar met 8-0 gewonnen, maar dat wilde niet zeggen dat deze uitwedstrijd op voorhand ook weer een makkie zou worden. De eerste doubletronde werd gewonnen met 1-2 (13-5, 9-13 en 9-13). De tripletronde ging prima, er werd tweemaal met 4-13 gewonnen. Nog één partij winnen in de tweede doubletronde en de wedstrijd was binnen! En dat lukte royaal, met zelfs drie winstpartijen (9-13, 12-13 en 7-13). Einduitslag: 1-7. Va-Tout 4 mocht twee dikverdiende wedstrijdpunten mee naar Breda nemen.

Laatste speeldag NPC
Zaterdag 6 april is de laatste speeldag van de NPC 2018 - 2019. Va-Tout 1 speelt dan uit tegen Gouda 1. Va-Tout 2 reist af naar PV Tilburg. Va-Tout 3 speelt thuis tegen Middelburg 2 en Va-Tout 4 heeft ook thuis nog ‘n wedstrijd te gaan tegen ’t Dupke 4. Het zal er nog om spannen, daar in de top van de 6e divisie!

Zilver en brons bij Tête à Tête kampioenschap
Op 24 maart jl. werd het kampioenschap tête à tête (één tegen één) in het district Zuidwest gespeeld. Het goud ging naar Tom van der Voort (Petangeske). Nélio Marques en Osman Jibril van Va-Tout behaalden respectievelijk zilver en brons.

Uitslag Man/Vrouw-toernooi
Het man-vrouw doublettentoernooi op 27 maart werd gewonnen door Joost en Jeanne van Bilsen (Va-Tout). Zij wonnen 5 partijen met een saldo van 37 punten. Op plaats 2 eindigden Eric van Waalwijk van Doorn en Marian van Campen (Va-Tout). Zij wonnen eveneens 5 partijen maar hadden 22 punten. De 3e plaats was voor Christ en José van Esch (Wij Liggen) met 4 gewonnen partijen en een saldo van 39 punten. Kees Smits en Hennie Mandemakers (Jbc Altena) mochten de 4e prijs in ontvangst nemen. Zij wonnen 4 partijen, met een saldo van 28 punten. Dick Peters en Marga Groeneveld (Va-Tout) haalden de 5e prijs binnen met 4 gewonnen partijen en een saldo van 24 punten.

Meer verslagen en nieuws vindt u op de website www.va-tout.nl. [l]