Inloopochtend OBS De Springplank

TETERINGEN - Vrijdag 12 april staan tussen 09.00 en 12.00 uur de deuren van De Springplank wijd open voor ouders die opzoek zijn naar hun passende basisschool voor hun kind(eren). Ouders van huidige leerlingen staan klaar om informatie en hun ervaringen te delen, groepsleiders en leerlingen stellen hun klassen open om lessen bij te wonen en leiden de bezoekers rond in hun school. OBS de Springplank is gevestigd in multifunctionele accommodatie De Mandt aan de Kriekenstraat in de nieuwbouwwijk Bouverijen in Teteringen.

De Springplank is de enige school in Teteringen en omgeving, die werkt volgens de uitgangspunten van het Jenaplanonderwijs. Daarnaast is het de eerste basisschool in de gemeente Breda die het predicaat ‘gezonde school’ mag voeren. Want naast taal en rekenen vindt deze school samen werken, samen leren, persoonlijke en creatieve ontwikkeling én een gezonde levensstijl heel belangrijk.

Stamgroepen
'Samen' is het sleutelwoord op De Springplank, waar wordt gewerkt in stamgroepen. Dat betekent dat kinderen van diverse leeftijden en niveaus samen in de groep zitten. Zo kunnen ze van elkaar leren en elkaar helpen, maar er zijn ook momenten waarop de hele school samen met projecten en vieringen bezig is.

“In een fijne, veilige sfeer samen leren, spelen, werken en vieren, zo halen onze leerlingen het beste uit zichzelf,” vertelt schoolleider Monique de Jong, “Zo kunnen ze zich maximaal ontwikkelen tot zelfverzekerde, gelukkige mensen die oog voor elkaar en hun omgeving hebben.” Mark Tittulaer, een betrokken ouder van De Springplank vult aan: “Het idee dat groepen worden gecombineerd, is voor sommige ouders even wennen. Daarom deel ik graag mijn ervaring als ouder en is het prettig om tijdens de inloopochtend zelf te zien wat dit met kinderen doet en hoe goed dit werkt.”

Continurooster

De Springplank is een compacte school waar het team veel persoonlijk contact heeft met leerlingen en ouders. Doordat het jenaplanconcept het samen werken en spelen tussen oudere en jongeren kinderen stimuleert, kennen alle kinderen elkaar en wordt er meer rekening met elkaar gehouden. Daarnaast hanteert de school een continurooster waarbij de kinderen tussen de middag samen op school lunchen en elke dag om 14.15 uur uit zijn. Monique de Jong: “Het continurooster zorgt onder andere voor meer rust tussen de middag voor de kinderen en minder opstartproblemen na de lunch. Daarnaast levert het een bijdrage aan sociale vaardigheden en tafelmanieren doordat iedereen gezamenlijk eet. En het is een stuk veiliger en scheelt ouders veel tijd. Ze gaan immers drie keer minder door het verkeer en ouders hoeven hun kind maar één keer te brengen en te halen.”

Persoonlijk gesprek

Ouders die na het bezoek aan De Springplank nog een persoonlijk gesprek willen, kunnen tijdens de inloopochtend een afspraak maken of bij een van de aanwezige ouders hun gegevens achterlaten. De schoolleiding neemt dan contact met hen op om een afspraak te plannen. Voor wie zich vooraf willen inlezen, kan er informatie worden ingewonnen via www.obsdespringplank.net. [l]