Charifa en Lex winnen gouden judo beker

BREDA - 25 jaar Bliemer Arashi Sport blijft medailles opleveren. Opnieuw groot judofeest in Made, waar opnieuw het 500 puntentoernooi werd gehouden afgelopen zondag. Bliemer Arashi Sport pakte hier 11x goud en 8x zilver. Charifa Benkaddour en Lex Vreijdenberger wonnen de gouden 500 puntenbeker.

In Made werd door blauwe band judoka’s de gouden 500 puntenbekers gewonnen. Lex Vreijdenberger en Charifa Benkaddour zijn hier ongeveer 3 jaar mee bezig geweest om de 500 punten bij elkaar te strijden in de omgeving. Beiden werden op hun nu laatste toernooi ongeslagen kampioen en zijn nu klaar voor het grotere werk op de nationale toernooien. Voor beiden was het nog best spannend, omdat ze in sterke poules ingedeeld waren, maar met basis, counter en combinatie werk konden beiden overleven en 4x winst binnen halen. Fantastisch was om te zien hoe beiden judoka’s zijn gegroeid de afgelopen jaren. Het omgaan met verliezen en het inzien van eigen kracht en inzet op de trainingen. Er werd door Arashi judoka’s ook nog 1x een 100 punten beker, 3x 200 punten, 4x 300 punten en 1x een 400 puntenbeker gewonnen. Kampioen werden Kay Vergouwen, Niels Evers, Mika Huijbregts, Brandon Valkenburg, Dinant van Breemen, Charifa Benkaddour, Mohammed Benkaddour, Bram Bové, Mexx Riemslag, Lex Vreijdenberger en Ito Dorrestijn!

Programma

In mei zullen de Arashi judoka’s in Lage Zwaluwe nog één keer dit seizoen strijden om de puntenbekers. Volgende week staan de judoka’s in Klundert en met Pasen organiseert Arashi de 26e Baronie Arashi Cup in de Markkant Sportzaal te Oosterhout.[l]